Lliga estiu 2020. CE Ulldecona – SudActiu

Les curses per muntanya, com la resta de la nostra activitat diària, s’han vist clarament afectada per la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Cancel·lacions, incertesa, passos endavant, passos enrere i, al final, molta dificultat per poder fer activitats per muntanya i gairebé impossibilitat d’organitzar curses, marxes i, fins i tot, excursions organitzades.

Davant d’aquesta situació, i a proposta de companys del club i també a remolc del Circuit Ebre i d’altres entitats que s’han adaptat a la situació, hem pensat que podíem organitzar una lligueta d’activitats per muntanya, amb el nostre terme municipal com a referència, amb l’ajuda d’eines virtuals i amb l’intenció de seguir anant a la muntanya i generant activitat, però minimitzant els riscos i evitant incomplir normatives o veure’ns massa condicionats per uns protocols que encara no són prou clars, que també necessiten adaptar-se a una situació que canvia cada dia i que fan gairebé impossible pensar en un altre format.

Amb tot això al cap, hem pensat en organitzar aquesta Lliga, que per definició és NO COMPETITIVA, que vol fomentar la participació, animar la gent a recòrrer el nostre entorn, però a fer-ho tenint en compte les pròpies limitacions, l’època de l’any en que ens trobem, la forma física i, en general, fer-ho per gaudir, compartir i conèixer les nostres muntanyes.

La Lliga Estiu – CEUlldecona SudActiu, té previstes 5 curses per muntanya, amb recorreguts variats, amb dificultat creixent i amb una periodicitat bisetmanal. A més, i de forma paral·lela, hem col·laborat amb la Penya Ciclista Montsià per fer un circuit similar amb bicicleta de muntanya, de manera que oferim la possibilitat de combinar la bici i la cursa per muntanya, durant 10 setmanes, amb formats similars i buscant la màxima participació, que tothom pugui trobar activitats adaptades a les seues preferències i, en definitiva, donar un motiu per seguir entrenant, esforçant-nos i tenint excusa per moure’ns de forma saludable i amigable.

Davant la impossibilitat de realitzar esdeveniments que agrupin a moltes persones, però aprofitant que tenim eines per poder realitzar rutes planificades, seguir els recorreguts, enviar-los i publicar de forma ràpida els resums de participació, hem dissenyat aquest projecte, que s’anirà adaptant si és necessari i si pensem que es pot millorar, però que tirem endavant. Esperem que us agradi molt, que ens comenteu allò que penseu que es pot millorar i que entre tots passem un bon estiu i tornem a suar per les nostres muntanyes.