Festes 2015

INTRODUCCIÓ

Com heu vist al programa, aquest any hem preparat una nova activitat per participar en les festes majors del nostre poble. Després d’uns quants anys preparant sortides de muntanya, hem pensat que és un bon moment per fer alguna cosa diferent i ens hem decidit per fer una cursa d’orientació a la nostra manera.map-and-compass-reduced

Com som nous i no tenim experiència en aquest tipus de curses no hem buscat grans dificultats i hem adaptats diversos formats perquè sigui senzill i divertit a la vegada.

FITXA TÈCNICA

 • Punt de partida: Plaça Països Catalans 18h
 • Durada: 2 hores
 • Equips: Grups d’entre 2 i 4 persones
 • Inscripció: Gratuïta
 • Zona: Zona de joc delimitada pel camí dels Terrers, carretera de Godall, carretera de la Sénia i Tossal Gros (el mapa que s’entregarà als equips participants especificarà la zona exacta).
 • Avituallaments: 2 avituallaments líquids, a la sortida i al cim del Tossal Gros (antenes)
 • Inscripcions: des de les 17h a la zona de sortida
 • Material obligatori: Telèfon mòbil, recipient per beure, mapa i paper per fitxar (ho entregarem a la sortida), calçat adequat per caminar per la muntanya.
 • Material recomanable: Brúixola, aigua, pantalons llargs.

DESCRIPCIÓ

L’objectiu de la cursa és acumular el nombre més gran possible de punts en el menor temps possible i resoldre l’enigma ocult. Per poder acumular punts, s’hauran de trobar les balises ocultes amb l’ajuda del mapa i fitxar per comprovar el pas per cadascuna d’aquestes balises. Cada balisa tindrà un valor entre 1 i 4 punts i a cada punt de control hi haurà una pista per ajudar a desxifrar l’enigma. Els participants coneixeran la situació de les balises sobre el mapa just abans de sortir i també el valor en punts de cadascuna.

Els equips, que hauran d’anar junts en tot moment, escolliran el  millor camí per passar pel nombre més gran possible de balises i anar acumulant punts i pistes. Guanyarà l’equip que obtingui un major nombre de punts en acabar la cursa i hagi resolt correctament l’enigma. En cas d’empat a punts, guanyarà l’equip que hagi arribat en menys temps.

El temps màxim és 2 hores, cada minut que passi d’aquestes dues hores sense que l’equip hagi fitxat a l’arribada penalitzarà en un punt a l’equip.

Queda completament prohibit sortir de la zona de joc, l’equip que ho faci quedarà automàticament desqualificat i fora de la competició. L’àrea està delimitada per carreteres, de manera que és impossible sortir de la zona de joc inconscientment i la desqualificació és una mesura de seguretat per evitar accidents amb vehicles.

A l’arribada, els participants tindran un petit avituallament sòlid i líquid per recuperar forces i es farà l’entrega de premis. L’equip guanyador s’endurà un Buff de SudActiu per a cada membre, mentre que TOTS els equips que resolguin l’enigma tindran una inscripció amb un 50% de descompte per a la Cursa per muntanya d’Ulldecona (o marxa).

INSCRIPCIONS

Les inscripcions són gratuïtes i es faran des d’una hora i mitja abans de la sortida fins 20 minuts abans. Tot i això, agrairem confirmar l’assistència i el nombre de membres de l’equip a l’esdeveniment que crearem a Facebook o directament a aquesta pàgina, per tal de poder fer previsions d’avituallaments i material obligatori.

PROGRAMA

Dijous 27 d’agost

 • 16:30 a 17:40. Inscripcions dels equips.
 • 17:55. Entrega del mapa i descripció dels controls.
 • 18:00. Sortida de tots els participants.
 • 20:00. Final de l’horari d’arribada sense penalitat.
 • 20:30. Entrega de premis i refrigeri final.

MAPA

Abans de la sortida s’entregarà un mapa per a cada equip. Els mapes estan fets expressament per a la competició i tindran una llegenda per als no experts en orientació. També tindran la ubicació de cada balisa i tota la informació necessària per arribar-hi, esperem que us ajudi! Aquí teniu algun exemple de mapa i de llegenda, però no el nostre, que no podreu beure fins just abans de sortir.

Orienteringskort_bygholm_2005mapsymbols