Recorregut

L’organització es reserva el dret de modificar el recorregut si així ho creu convenient. La participació a la cursa suposa l’acceptació del reglament d’aquesta, així com eximeix els organitzadors de qualsevol responsabilitat en cas d’accident o lesió.

Fitxa Tècnica i mapes

CURSA (Wikiloc)

Cursa
  • Distància: 23,2 km
  • Alçada mínima: 128 metres
  • Alçada màxima: 381 metres
  • Desnivell màxim: 253 metres
  • Desnivell positiu: 883metres

MARXA (Wikiloc)

Marxa
  • Distància: 14,5 km
  • Alçada mínima: 128 metres
  • Alçada màxima: 381 metres
  • Desnivell màxim: 253 metres
  • Desnivell positiu: 421 metres

Informació General

L’itinerari de la cursa parteix del nucli urbà de la població i, seguint un recorregut prèviament marcat, passa pel Castell d’Ulldecona, les pedreres, les antenes, Cap d’Àsens i el conjunt de l’Ermita de la Pietat i les pintures rupestres, per tornar cap a la mateixa població, amb un total de 23,2 km i 883m de desnivell positiu, per als que la vulguin realitzar corrents i de 14,5km i 421m de desnivell positiu, per als qui decideixin de realitzar la marxa popular, ja sigui caminant o corrent. La marxa popular no serà competitiva.

Aquesta prova va adreçada a tota aquella gent que vulgui gaudir de la natura i el paisatge característic de l’entorn d’Ulldecona. Com hem dit anteriorment els participants poden escollir la intensitat amb que faran el recorregut, d’aquesta manera la prova no tanca les portes a ningú. Hi poden participar des de corredors professionals de muntanya fins a famílies, passant per adolescents, gent de la tercera edat, etc. l’únic requisit és tenir ganes de moure’s i gaudir de l’entorn.

Els participants no necessiten cap mena de material específic, n’hi ha prou amb l’habitual per a realitzar esport a la muntanya i el sentit comú. L’hora de sortida serà a les 9:00h del matí, els participants hauran d’estar una hora abans per al repartiment de dorsals. Durant el recorregut hi haurà cinc avituallaments, sòlids i líquids per a la Cursa i 3 per a la Marxa.

Descripció del recorregut

La cursa comença al Recinte Poliesportiu d’Ulldecona, puja per la carretera de la Roja, per dirigir-se a la base del Castell pel camí de la sèquia.Després del primer tram d’asfalt, deixem el camí de la sèquia per anar a buscar la sendera fins al Castell. Aquí la cursa i la marxa es separen momentàniament i, mentre la cursa arriba fins a les mateixes muralles del recinte medieval, la marxa es queda a la replaceta on hi ha la porta. Els que fan la cursa baixaran fins aquesta porta i tots dos recorreguts tornen a anar junts pel camí del Castell fins trobar el PR-C 94. De seguida l’abandonem per vorejar un petit turonet i anar a buscar una altra vegada la carretera a Les Moles. Creuarem la carretera per un pas subterrani i seguirem l’antic traçat per agafar un caminet que hi ha a mà esquerra.

Aquest camí ens portarà a la segona pujada del dia, l’Asclaburros, que farem pel mig d’un barranc molt tancat. Després d’una corba tancada a l’esquerra, seguim un bon sender i que va a buscar una altra vegada el PR, que va pujant suaument fins arribar a les antenes de Lo Molló (379,6 mts).

Ara, continuem seguint el PR-C 94,  i ens dirigirem a la carretera de Godall. Just abans d’arribar a l’encreuament de la carretera tornen a separar-se cursa i marxa. Els participants de la cursa, agafarem la sendera de la Colomera, un ràpid descens molt divertit primer, per seguir amb un puja i baixa camí, ara sí, de la carretera. La travessem amb precaució i anem a buscar l’antic camí de Godall. Mentrestant, si el clima ho permet, la marxa estarà baixant per un sender únic, recobert per una capa de calç, que els portarà una altra vegada a retrobar-se amb la cursa al final de la baixada.

Per la seua banda, hem deixat els corredors de la cursa a l’antic camí de Godall. Els espera un tram en descens i planer abans d’afrontar una pujada molt bonica pel sender “del gos”, passant per una antiga pedrera i arribant al capdamunt de la carretera de Cap d’Àsens. Agafem momentàniament la carretera que hi arriba per anar a buscar un rapidíssim descens cap a l’Ermita de la Pietat.  Aquí tornem a fer com l’any passat i recorrem el camí que passa per molts dels abrics del conjunt d’Art Rupestre d’Ulldecona, declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per l’UNESCO. Una mica abans d’arribar a la Cova de Santa Magdalena, i ja fora del recinte de les Pintures, tornem a pujar a la cresta de la Serra de Godall, passem pel costat de  les antenes i anem a buscar la novetat d’aquesta edició. Primer hem de fer un petit tram per una sendera de puja i baixa i després, ens desviem a l’esquerra i baixem una sendera directa per enllaçar en la part final del descens de “la calç”, on ens retrobem amb la marxa.

Sí, hem suprimit el tram tècnic i una mica perillós de descens per roca, però hem afegit una sorpresa final per a cursa i marxa. És tracta de la pujada a la Cova de les Bruixes, un clauet d’uns 80 mts de desnivell que ens durà, per una baixada preciosa, dins mateix del poble. Durant la baixada us recomanem observar les vistes del poble, unes vistes privilegiades i que poca gent a tingut ocasió de gaudir.

Quan s’acaba aquest tram ens queda travessar el poble, sempre amb lleuger descens, fins la línia d’arribada on us estarà esperant una bona cervesa i l’alegria d’acabar la III Cursa i Marxa de Muntanya d’Ulldecona.

Leave a Reply