Recorregut

L’organització es reserva el dret de modificar el recorregut si així ho creu convenient. La participació a la cursa suposa l’acceptació d’aquest reglament, així com eximeix els organitzadors de qualsevol responsabilitat en cas d’accident o lesió.

Fitxa Tècnica i mapes

CURSA (Wikiloc)

  • Distància: 26 km
  • Alçada mínima: 128 metres
  • Alçada màxima: 381 metres
  • Desnivell màxim: 253 metres
  • Desnivell positiu: 915 metres

MARXA (Wikiloc)

  • Distància: 16 km
  • Alçada mínima: 128 metres
  • Alçada màxima: 381 metres
  • Desnivell màxim: 253 metres
  • Desnivell positiu: 421 metres

Informació General

L’itinerari de la cursa parteix del nucli urbà de la població i, seguint un recorregut prèviament marcat, passa pel Castell d’Ulldecona, les pedreres, les antenes, Cap d’Àsens i el conjunt de l’Ermita de la Pietat i les pintures rupestres, per tornar cap a la mateixa població, amb un total de 26 km i 915m de desnivell positiu, per als que la vulguin realitzar corrents i de 15km i 485m de desnivell positiu, per als qui decideixin de realitzar la marxa popular, ja sigui caminant o corrent. La marxa popular no serà competitiva.

Aquesta prova va adreçada a tota aquella gent que vulgui gaudir de la natura i el paisatge característic de l’entorn d’Ulldecona. Com hem dit anteriorment els participants poden escollir la intensitat amb que faran el recorregut, d’aquesta manera la prova no tanca les portes a ningú. Hi poden participar des de corredors professionals de muntanya fins a famílies, passant per adolescents, gent de la tercera edat, etc. l’únic requisit és tenir ganes de moure’s i gaudir de l’entorn.

Els participants no necessiten cap mena de material específic, n’hi ha prou amb l’habitual per a realitzar esport a la muntanya i el sentit comú. L’hora de sortida serà a les 9:00h del matí, els participants hauran d’estar una hora abans per al repartiment de dorsals. Durant el recorregut hi haurà sis avituallaments, sòlids i líquids.

Descripció del recorregut

La cursa comença al Pavelló Antic d’Ulldecona, puja fins a les escoles per dirigir-se a la base del Castell pel camí de la sèquia. Creuem la carretera de la Sénia en direcció al riu, però de seguida deixem el camí per anar a buscar la sendera fins al Castell. Aquí la cursa i la marxa es separen momentàniament i, mentre la cursa arriba fins a les mateixes muralles del recinte medieval, la marxa es queda a la replaceta on hi ha la porta. Els que fan la cursa baixaran fins aquesta porta i tots dos recorreguts tornen a anar junts pel camí del Castell fins trobar el PR-C 94. De seguida l’abandonem per vorejar un petit turonet i anar a buscar una altra vegada la carretera a Les Moles. Creuarem la carretera per un pas subterrani i seguirem l’antic traçat per agafar un caminet que hi ha a mà esquerra.

Aquest camí ens portarà a la segona pujada del dia, que farem pel mig d’un barranc molt tancat. Ara tornem a arribar a un punt on es separen (temporalment) la cursa de la marxa. Es tornen a retrobar més endavant, però mentre la marxa segueix un camí més planer per un bon sender i que va a buscar una altra vegada el PR, la cursa afronta una forta pujada i un primer pas per sobre de la típica pedra calcària de la zona. Com hem dit, les rutes tornen a ajuntar-se poc abans d’arribar a les antenes de Lo Molló (379,6 mts).

Ara, tornant a seguir el PR-C 94, ens dirigirem a la carretera de Godall. Just abans d’arribar a l’encreuament de la carretera agafarem la sendera de la Colomera, un ràpid descens molt divertit primer, per seguir amb un puja i baixa camí,ara sí, de la carretera. Fem uns metres amb precaució per la carretera abans d’agafar un camí a mà esquerra. Anem uns metres paral·lels a la carretera fins arribar al punt on es separen la cursa de la marxa. Aquí la marxa pujarà per un sender que el porta al coll on s’inicia el descens cap a Ulldecona, creua un parell de vegades la carretera i comença el descens únic de la calç, que els portarà una altra vegada al camí de la séquia i d’aquí cap a l’arribada. Per la seua banda, hem deixat els corredors de la cursa a la carretera de Godall. Els espera una forta pujada per anar a buscar les altres antenes, les de Cap d’Àsens. Agafem momentàniament la carretera que hi arriba per iniciar un rapidíssim descens per sendera. Una vegada acabat el descens anem seguint uns camins bastant planers en direcció a Godall.

Poc abans d’arribar al nucli urbà tornem a encarar la muntanya i comencem a pujar per una dura sendera. La pujada no és difícil, però sí que té un bon pendent que ens portarà pràcticament al mateix lloc on abans hem començat el descens. Tornem a agafar la carretera en direcció a Godall, però de seguida ens desviem a la dreta per una sendera que baixa directa a l’Ermita de la Pietat. Seguim baixant pel dret fins arribar al camí de l’Ermita. Aquí canvia el recorregut respecte l’any passat i anem pel sender de les Pintures Rupestres. Una mica abans d’arribar a la Cova de Santa Magdalena, i ja fora del recinte de les Pintures, tornem a pujar a la cresta de la Serra de Godall, passem pel costat de  les antenes i anem a buscar la sendera de la calç primer per una sendera de puja i baixa i després pel mateix tram pedregós de l’any passat.

Aquí cal extremar les precaucions ja que tenim una baixada, pujada i baixada per una dura llengua de pedra calcària. Us recomanem que obriu bé els ulls, seguiu els consells dels voluntaris i recarregueu energies per a la baixada que ve després, ja que en aquest tram no guanyareu la cursa però podeu perdre-la. La recompensa a aquest tram arriba de seguida ja que podreu gaudir d’un descens elèctric sobre un passadís de calç. Si us queden forces i no plou viureu l’experiència de volar sobre els vostres peus.

Quan s’acaba aquest tram ens queden uns dos quilòmetres, sempre amb lleuger descens, fins la línia d’arribada on us estarà esperant una bona cervesa i l’alegria d’acabar la II Cursa de Muntanya d’Ulldecona.

Leave a Reply