Sant Lluc ’09

Descripció

Tal i com vam fer a les passades Quinquennals, hem col·laborat amb l’Ajuntament per preparar una nova caminada per a les Festes de Sant Lluc. Igual que al setembre, és tracta d’un recorregut apte per a tots els públics encara que és cert que ha augmentat una mica la dificultat. No és tracta d’una ruta amb dificultats tècniques i la distància és inferior a la de festes, però aquesta vegada haurem de superar un desnivell molt superior per poder arribar fins al sostre de la serralada, la Torreta, que amb 765 metres és el punt més elevat de la serralada litoral catalana.

Mas de Comú
Mas de Comú

Per tal de fer una mica més curt el trajecte i evitar-nos més de 5 km plans per la foia iniciarem el recorregut amb vehicles particulars des de l’Oficina de Turisme (estació de tren) i anirem fins a l’inici de la sendera de la Torreta al camí de la bassa del Montsià. L’hora prevista de sortida són les 9h del matí i si algú prefereix fer tot el recorregut caminant iniciarem la marxa des de la sendera a les 9h15′.

El dia de la marxa: recorregut i imatges

El recorregut que vam realitzar va ser una ruta circular sortint de l’àrea de lleure del sender de la Torreta, anant a buscar el GR, seguir-lo per la llarga pujada que porta fins al Mas de Comú, deixar allí el GR i agafar un petit sender que porta direcció a la Torreta i baixar pel sender de la Torreta fins al cotxe.

Aquest recorregut té una llargada de 12,36 km i tot i no ser massa difícil sí que és una mica exigent pel desnivell que s’ha de superar. El dia va ser magnífic, el temps va acompanyar i tot i que al principi feia fresqueta tan aviat com vam començar a veure el sol ens vam anar traient roba. Vam fer totes les parades que vam creure convenient, tant fos per menjar i descansar com per apreciar el paisatge o contemplar alguns dels tresors amagats amb que ens obsequiava el recorregut (construccions de pedra en sec, masos antics, vistes magnífiques, imatges d’una altra època, pau i tranquil·litat, …). A causa d’aquestes parades  no vam poder arribar fins al cim de Mola Cima però així ens queden indrets per altres excursions.

També cal dir que el grup no va ser tot el nombrós que ens hagués agradat i la veritat és que ens va saber una mica de greu perquè és una oportunitat fantàstica per conèixer el nostre entorn al mateix temps que fas salut en companyia. Des d’aquí us animem per a venir en properes ocasions, de veritat que val molt la pena.

Per acabar us deixem un enllaç al recorregut i a l’àlbum de la sortida. Animeu-vos i la pròxima vegada apareixereu a la foto i podreu conèixer poc a poc les muntanyes i camins que ens envolten un lloc perfecte per saber d’on venim, que feien els nostres avantpassats i descobrir llocs per perdre’s quan la civilització ens ataca.

2 pensament sobre “Sant Lluc ’09

Leave a Reply