Nit de l’esport 2019 – Esportista

Agus Juan-Camps forma part de l’equip del  Centre Excursionista d’Ulldecona – Sudactiu des de fa més de 10 anys quan va començar a conèixer el món de les curses per muntanya i, juntament amb un grup d’amics van crear la secció Trail de l’entitat. Des del principi se li va donar prou bé l’esport i de seguida es va enganxar a la muntanya, la competitivitat i el companyerisme de les curses. L’any següent, el 2008, ja va participar en l’organització de la primera edició de la Cursa per Muntanya d’Ulldecona i des de llavors ha col·laborat en l’organització de les activitats del Centre excursionista i també en el Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l’Ebre.

Les seues curses preferides són les de llarga distància, on les sensacions, la gestió de l’esforç i de les emocions i la superació de les barreres personals estan per sobre de la velocitat i la competitivitat i donen una satisfacció difícil de trobar en l’esport i també en el dia a dia. Tot i això, li encanta l’esport i competir i des del principi no ha parat de provar altres disciplines. Ha participat en proves de BTT, duatlons, competicions d’asfalt, a part d’altres esports. De forma no competitiva també s’ha iniciat en l’escalada, el ciclisme de carretera i pràcticament tot allò que impliqui esforç, una pilota i compartir aficions i amistat.

Després de molts d’anys participant en curses, el 2019 ha destacat per volum i per resultats. Ha aconseguit podis en la majoria de curses del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre en què ha participat (Cursa del Pastisset a Benifallet, Cursa dels Biberons a Pinell de Brai, Pujada al Montsià a Alcanar o Cursa serra de les Fites a la Pobla de Massaluca), també als diferents Canicross en què ha participat, juntament amb Delta (L’Aldea, Campredó i Benicàssim) i a la Cursa de Godall. Especialment destacades la quarta posició absoluta al Trencacims 7.000, prova de tres dies consecutius amb 80 kms i 7.000 mts de desnivell positiu i la primera posició compartida a la Travessia Nocturna Fredes Paüls, resultat immillorable a una prova mítica de les nostres terres.

Les visites a l’asfalt, tot i que menys atractives, han suposat un repte interessant i amb resultats també molt bons. En els 10K va acabar 3r a Amposta i 2n a Ulldecona, amb un temps de 34’23”. Ha participat en dos maratons, Barcelona (2h47’11” i 147a posició) i València (2h42’28” i posició 548).

Però són les curses llargues les que més li agraden i de les que està més orgullós. Aquest any han estat dos, el Trail Bastions, a Ribes de Freser, una cursa de 76 km i 5.400 mts de desnivell positiu que va acabar 10è amb 12h 41 minuts i l’Ultra Trail Mític d’Andorra, 112 km i 9.800 mts de desnivell, que va completar en 25h 26 minuts, acabant 22è de la classificació.

En resum, una molt bona temporada individual, col·laborant a escala col·lectiva a la 3a posició per equips al Circuit Ebre de curses per muntanya i a la 2a al Circuit de Canicross i combinat també amb sortides a la muntanya, entrenaments en grup, descobriment de noves disciplines i voluntariat, tant per fer arribar l’esport als joves com per mantenir l’entorn i cuidar les nostres muntanyes.