Nit de l’Esport 2019 – Entitat

El Centre Excursionista d’Ulldecona Sudactiu està format per gent que gaudeix fent esport a l’aire lliure, i ho fa participant en diferents esports i disciplines, però sempre amb la muntanya, la verticalitat, l’exercici físic i el respecte pels demés i per l’entorn com a denominador comú. La principal modalitat són les curses de muntanya, algunes de les quals formen part del “Circuit Terres de l’Ebre”, com la cursa del pastisset de Benifallet, la Serra de les Fites de la Pobla de la Massaluca, la cursa Les Torres de Campredó…. Precisament aquest any, i participant com a equip en el Circuit de les Terres de l’Ebre, hem aconseguit una meritòria 3a posició absoluta i 2a posició al Circuit de Canicross, el que mostra una gran implicació dels nostres corredors i corredores (i gossets) i els bons resultats aconseguits per tots ells.

Seguint amb aquesta modalitat però fora del territori, hem tingut representats al Trail Rocacorba, la Penyagolosa Trail, la Ultra Cerdanya, Trail de Bastions, Trail Ulldeter, Ultra Pirineu, Ultra Trail Serra Montsant, Trail Races BCN, Perimetral de Javalambre, Llastres, Trepacantos, Sierra de Chiva, Trail d’Algimia, Trail Canillo, Lles Trail Cerdanya, Top of the Rock, Andorra Ultra Trail Mític, entre d’altres.

Continuem amb diferents modalitats: duatlons i triatlons com el de Benicarló, o d’Amposta…; curses d’asfalt de 5 i 10 km que pertanyen algunes d’elles a les Running Series, com la d’Ulldecona, d’Amposta… Seguim amb mitges maratons com la de Benicarló, Amposta, Castelló…; maratons, com la de València, Barcelona…

Aquest any hem continuat realitzant les sortides d’iniciació amb l’alumnat de l’Institut Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona, la sisena Halloween Trail nocturna i l’acomiadament de l’any amb la cursa Sant Silvestre falduda, la més antiga de la comarca i amb molts participants disfressats i gaudint de les festes de Nadal en alegria i esport.

Fora de les activitats competitives, els nostres associats han seguit portant els colors del nostre club a les muntanyes més altes i als racons més bonics de les muntanyes del món. Infinitat de cims pirinencs, visites a Azores, també a molts racons dels Ports. També hem fet sortides de grup, en raquetes o d’excursionisme com els ascensos al Pic Veleta o el Tusse de Remuñé. Barranquisme, escalada o vies ferrades també han donat adrenalina a la nostra entitat.

També ens agrada remarcar les activitats voluntàries d’obertura i manteniment de senders al nostre poble, especialment a la zona del Mas de Comú (Montsià), i també al Castell i la serra de Godall.

Finalment voldríem aprofitar aquest espai per fer una especial menció al nostre soci, company i amic Felip Adell que ens va deixar el passat setembre, però que sempre ens acompanyarà mentre correm per les nostres muntanyes. Felip, sempre Correrem Junts!

Ens acomiadem animant-vos a participar en qualsevol classe de les modalitats anteriors i gaudir i respectar el nostre fantàstic entorn!

Salut i cames!

Equip CEU – SudActiu a la Pujada al Montsià (Alcanar)