4 CURSA DELS BIBERONS PINELL DE BRAI 5/2/2017

 

El matí del 5 de febrer de 2017, el triat per l’Associació Esportiva Cota 705 per a celebrar la quarta edició de la cursa dels Biberons de Pinell de Brai, va ser força mogut meteorològicament parlant. Un total de 286 persones van participar en les diferents modalitats de cursa i marxa. Després de la Cursa del Pastisset de Benifallet, aquesta va ser la segona prova puntuable del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, a més de ser la cursa escollida per disputar-se la Copa Terres de l’Ebre 2017.

Quan començaven a arribar els inscrits per a recollir la bossa del corredor i el dorsal, el cel estava força clar i res feia pensar que 10 minuts abans de la cursa absoluta, previst per a les 9:30, cauria una forta tempesta sobre el Pinell de Brai. Es van haver de traslladar els equips informàtics i de megafonia a l’interior de la cooperativa, on també es van aixoplugar els participants de les 3 modalitats de cursa i de la marxa. Per uns minuts va perillar la realització de la prova però l’organització, després d’analitzar la situació, comprovar l’estat dels barrancs i de consultar el radar meteorològic, va decidir encertadament, que no se suspenia. Per sort de tots la tempesta va ser molt breu i 20 minuts més tard del que estava previst es donava la sortida a les curses absoluta i júnior, quan encara queien algunes gotes de pluja.

La cursa absoluta i sub23 va comptar amb la participació de 107 homes i 19 dones, començava recorrent els carrers empinats i estrets de Pinell de Brai per a baixar al barranc del Pinell. Després de deixar el poble i el barranc, es va seguir per la serra dels Horts amb suau, però continuada pujada, fins al capdamunt de la punta de l’Àguila des d’on s’emprenia una baixada molt tècnica equipada amb cadenes per a fer-la més segura. Havent creuat per sota la carretera, que va de Pinell a Gandesa, s’entrava a la Vall Closa, ja en plena serra de Pàndols, on es trobaven per uns quilòmetres la cursa i la marxa. Després de passar per refugis i trinxeres de la Guerra Civil i de trobar-se amb alguns soldats republicans, membres del grup de recreació històrica, la cursa i la marxa se separaven. La cursa estrenava un tram de sender nou, respecte als anys anteriors, que passava per un bosc de carrasques i s’enfilava fins a retrobar el recorregut de la marxa. La seguia pujant per a passar per l’ermita de Santa Magdalena i tot seguit arribar a la Cota 705, punt més alt de la cursa, on hi ha el Monument a la Pau.

Abaghad i Colomé guanyen la 4a Cursa dels Biberons i es proclamen guanyadors de la Copa Terres de l’Ebre 2017 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activaSortida de la 4a Cursa dels Biberons des de la Catedral del Ví de Pinell de Brai.

Des del Monument a la Pau es va continuar per una petita cresta on es notava el fort vent, i tot seguit una altra baixada tècnica força llarga, durant 3 Km. Després tot i seguir de baixada, ja no era tan pronunciada, amb algun puja-baixa fins a retrobar el barranc del Pinell per a fer el darrer quilòmetre per on s’havia sortit del poble. La línia d’arribada estava ubicada al davant de la Catedral del Vi, tot i que la zona del dinar i l’entrega de trofeus es va traslladar al pavelló poliesportiu pel fort vent que continuava bufant. La cursa va estar encapçalada per Lluisma Mas (Montbike Amposta) que va obrir camí fins a la primera baixada tècnica on va passar en primera posició Lhoussain Abaghad (UEC Tortosa; al seu darrere, no gaire distanciats, els seguien Pau Vila (Borges Trail), Víctor Mestre (Atletisme Terres de l’Ebre) i Roger Reguant (Ski Club Camprodon). Finalment la cursa la va guanyar Lhoussain Abaghad amb 1:58:40, seguit per Lluisma Mas amb 2:00:32 i Pau Vila amb 2:01:51.

En dones, la cursa va estar liderada en tot moment per la Gemma Colomé (Hoka One One), seguida per Pilar Prades (Alcanyís), Marta Paulino (Montbike Amposta), Paula Espinach (AD Maestrazgo) i Àngels Centelles (Borges Trail). Al capdamunt del podi va pujar Gemma Colomé que va fer un temps de 2:28:21, en segona posición Pilar Prades (2:32:03) i Marta Paulino (2:38:48). Paulino tornava a la competició després d’estar uns mesos aturada per una lesió que no li va permetre participar en les darreres curses del 2016, tot i que va guanyar el Circuit ebrenc de l’any passat per l’avantatge de punts que va acumular a la primera part de la temporada.

El guanyador i guanyadora absoluts, Lhoussain Abaghad i Gemma Colomé, van proclamar-se guanyadors de la Copa Terres de l’Ebre 2017, substituint a Pere Aurell i Sílvia Puignarnau, que van guanyar la Copa l’any passat a Tivissa.

Abaghad i Colomé guanyen la 4a Cursa dels Biberons i es proclamen guanyadors de la Copa Terres de l’Ebre 2017 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activaGemma Colomé guanyadora de la 4a Cursa dels Biberons de Pinell de Brai i de la Copa Terres de l´Ebre 2017

16427530_1449945651704595_553993841595202187_n

En Master Masculí va guanyar Manel Ollé Florida del CEU SUDACTIU.Moltes felicitats campió!!!!!!!!!!!!

En sub 23 van guanyar Marc Curto (UEC Tortosa) amb 2:16:49, el van acompanyar al podi Eugeni Benaiges (AE La Picossa) i Sergi Matamoros (AE Alcanar), en dones va guanyar Heura Piñol (AE La Picossa) amb 2:49:20.

La cursa júnior, amb 7 participants, va compartir bona part del recorregut amb la cursa absoluta fins al Km 10,5 des d’on els més joves ja emprenien el camí de tornada al Pinell, fins a cobrir els 16 Km amb 870 metres de desnivell positiu. Aquesta cursa la va guanyar, en homes, Jaume Espuis (AE Cara Nord) amb 1:37:37, seguit per Roger Navarro (AE Baronia d’Escornalbou) i Francesc Barrena (AE Cara Nord); en noies va guanyar Carme Folqué (AE Fent Sendera de Benifallet) amb 2:44:23, seguida per Bàrbara López (UEC Tortosa).

La cursa cadet, que va comptar amb 7 participants, va tenir un recorregut de 12 Km amb un desnivell de 560 metres, la va guanyar Èric Lletí (Montbike Amposta) amb un temps 1:09:35, seguit per Ramon Beltran (AE Alcanar) i Gerard Garcia (Montbike Amposta), en noies la guanyadora va ser Aida Accensi (Atletisme Terres de l’Ebre) amb un crono de 1:38:22, seguida per Anna Ferré (Montbike Amposta) i Abril Vallespí.

Abaghad i Colomé guanyen la 4a Cursa dels Biberons i es proclamen guanyadors de la Copa Terres de l’Ebre 2017 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activaParticipants de la cursa cadet i júnior

També va haver una marxa popular que va resseguir el mateix recorregut que la cursa cadet, en la que van participar 146 persones.

La propera cursa pe muntanya del Circuit de les Terres de l’Ebre serà la Cameta Coixa de Miravet, el proper 19 de febrer que serà el Campionat de Catalunya per equips que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Notícia www.ebreactiu.cat