VIII CURSA LO PASTISSET BENIFALLET 2017 22/1/2017

Nil Sabaté , 2on Classificat Sub -23.Moltes Felicitats!!!!

 

La 8a cursa del Pastisset de Benifallet va encetar, el 22 de gener, el calendari del 2017 del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, amb la que va ser la primera prova puntuable d’enguany.

16298722_1127469200715689_5657659201216852742_n

Les fortes pluges que van caure només 48 hores abans de Lo Pastisset i les anunciades per al mateix dia de la cursa feien pensar que seria un matí força complicat però finalment el temps va aguantar i es va poder desenvolupar amb normalitat tot i que va anar plovisquejant gairebé tot el matí i fins i tot al punt més alt de la cursa absoluta, a la Creu de Santos (942 m), va caure flocs de neu. Només les dues modalitats de la marxa van canviar una mica el recorregut per tal d’evitar trams amb més aigua i fang.

L’únic canvi significatiu que va haver d’adoptar l’associació Fent Sendera, organitzadora de Lo Pastisset conjuntament amb l’Ajuntament de Benifallet, va ser el lloc de sortida, arribada i el dinar final, passant de la pista d’estiu al Casal per tal que els 406 inscrits a les diferents modalitats poguessin estar sota cobert en cas de pluja que finalment va caure però de forma molt minsa.

8a cursa Lo Pastisset de Benifallet: pluja, fred i recorreguts exigents | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activaMustapha Bassiyd, guanyador del Circuit del 2016, va obrir camí pel barranc del Mas.

A les 9 en punt del matí es donava la sortida a la cursa absoluta de 29 Km i gairebé 1.700 metres de desnivell positiu, que va comptar amb 170 inscrit. Tenien per endavant un recorregut força dur que encara ho va ser més perquè el terreny estava força mullat i en algun tram enfangat que van fer que els corredors i corredores haguessin d’extremar l’atenció per evitar caigudes, que més d’un dels trailrunners no van poder evitar com es feia palès en algunes cames i genolls. La cursa va estar liderada per un grup de 6 corredors format per Aleix Toda, Pol Vilà, Carlos Bartrina, Javier Heras, Lluisma Mas i Pau Vila que es van repartir les primeres places. Així Aleix Toda del Borges Trail (2:52:53) va ser el guanyador absolut, seguit de Pol Vilà de l’Evasion Runing Reus (2:55:34) i Carlos Bartrina del Team Flowers (2:58:07). En dones la cursa absoluta la va guanyar Raquel Martínez del Tuga Outdoor Team (3:35:21), la segona classificada va ser Pilar Prades (3:36:36) i va completar el podi la Sandra Burgués del Borges Trail (3:38:24).

8a cursa Lo Pastisset de Benifallet: pluja, fred i recorreguts exigents | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activaPodi absolut femení de la 8a Cursa del Pastisset de Benifallet.

La cursa Sub 23 que compartia recorregut amb l’absoluta la va guanyar, en homes, Omar Laoufi de l’ACE Mataró (3:20:59) i, en dones, Paula López del CCE La Foradada (4:07:33).

La cursa júnior amb un recorregut de 18 Km i 970 metres de desnivell positiu, la va guanyar Jaume Espuis de l’AE Cara Nord (1:56:16).

En cadets van guanyar Aida Accensi de l’Atletisme Terres de l’Ebre (2:15:14) i Daniel Castillo del Trail Tarraco (1:10:17). Aquesta modalitat de Lo Pastisset tenia un recorregut d’11,8 Km i 400 metres de desnivell positiu, els canvis de darrera hora per la pluja dels dies anteriors van provocar que hi hagués alguna errada en les indicacions i alguns participants van fer un recorregut una mica diferent dels altres. Finalment l’organització va resoldre aquesta situació assignant les posicions segons l’ordre d’arribada.

La cursa curta, que no puntuava al Circuit de les Terres de l’Ebre, compartia el recorregut amb la cursa júnior, la van guanyar Víctor Hugo Vicente de Cocons Tivenys (1:53:46) i Mònica Olivan de l’Atletisme Terres de l’Ebre (2:19:05).

Una vegada més l’associació Dones Meravelles van ser les encarregades de preparar el dinar consistent amb una potent olla de recapte perfecta per a escalfar el cos en un matí amb una mica d’aigua i una mica de fresca.

8a cursa Lo Pastisset de Benifallet: pluja, fred i recorreguts exigents | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activaPodi absolut masculí de la 8a Cursa del Pastisset de Benifallet.

La propera cursa del Circuit ebrenc serà el 5 de febrer, a Pinell de Brai on es disputarà la 4a Cursa dels Biberons, que serà Copa Terres de l’Ebre, organitzada per l’Associació Esportiva Cota 705 i l’Ajuntament de Pinell de Brai, com totes les curses per muntanya del Circuit comptarà amb les modalitats absoluta, júnior i cadet, i la marxa popular que recorreran escenaris de la Batalla de l’Ebre.

Galeria d’imatges:

NOTÍCIA EBREACTIU