X PUJADA AL MONTSIÀ ALCANAR 25-9-2016

Eduard Hernández i Marta Molist es proclamen campions de Catalunya a la 10a Pujada al Montsià d’Alcanar

 

La Serra de Montsià va ser l’escenari, per desè any, de la Pujada al Montsià, la cursa per muntanya d’Alcanar que es fa en memòria de Francesc Bort “Madro” que es va celebrar el passat 25 de setembre, organitzada per l’Agrupació Excursionista d’Alcanar i l’Ajuntament d’Alcanar.

Enguany la Pujada al Montsià presentava dos grans al·licients i novetats com ho era el recorregut i el fet de ser la prova triada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per a disputar el Campionat de Catalunya de curses per muntanya en la modalitat individual.

El recorregut, de 23,5 Km i 1.100 metres de desnivell positiu feia una diagonal integral a la serra de Montsià. Això vol dir que en lloc de ser un circuit circular, com en les edicions anteriors, sortia de l’extrem Nord-est, al mas de Miralles al terme municipal d’Amposta i arribava a l’extrem Sud-oest al Centre Cívic d’Alcanar, passant per llocs tan emblemàtics de la Serra com el pla de Roures, Mata-redona, la Foradada, el mas d’en Comú, la Torreta, Molacima, els Apòstols, els Moletons, la bassa Blanca, les Pedreres, la Cogulla i l’ermita del Remei. Tot i que la distància i desnivell, a priori, semblava que serien assequibles el terreny tècnic va afegir-hi un cert grau dificultat i duresa. Un total de 210 inscrits van prendre la sortida a les 8 del matí, després de ser traslladats en autobusos des d’Alcanar fins al mas de Miralles.

Eduard Hernández i Marta Molist es proclamen campions de Catalunya a la 10a Pujada al Montsià d’Alcanar | EbreActiu.cat, digital d´esports i naturaparticipants al Km 1 de la cursa absoluta, pel GR92

De bon començament es va formar un grup de 6 corredors, que finalment es van repartir les primeres places, format per Eduard Hernández (AE Matxacuca), Ferran Sampere (CE Sant Quirze del Vallès), Mikel Besora (AAE Escola Treball – Borges Trail), Pere Aurell(CEM La Cameta Coixa), LHoussain Abaghad (UEC Tortosa) i Lluisma Mas (Patxanguerus d’Alforja). Aquest grup capdavanter es va desfer deixant a Hernández al capdavant amb força avantatge, seguit per Sampere, el tercer i quart lloc se l’anaven intercanviant Besora i Aurell, mentre que Abaghat i Mas es van despenjar del grup. Finalment Eduard Hernández, amb poca experiència en curses per muntanya, creuava la línia d’arribada ubicada a l’interior del Centre Cívic, amb un temps de 2 hores i 9 minuts, proclamant-se campió de Catalunya. En segona posició arribava Sampere amb 2 hores i 11 minuts i el tercer en arribar va ser Aurell amb 2 hores i 12 minuts. Aquest podi absolut masculí va ser també el podi del Campionat de Catalunya. Les posicions 4, 5 i 6 van ser per a Mikel Besora, que l’any passat havia guanyat la Pujada al Montsià, Abaghad i Mas. Aquest recorregut també va ser el que van fer els participants de la categoria sub 23, que només va comptar amb participació masculina, amb un podi final format per Roger Martínez (AE Intemperie), Marc Curto (UEC Tortosa) i Lluc Montull (UEC Mataró).

Eduard Hernández i Marta Molist es proclamen campions de Catalunya a la 10a Pujada al Montsià d’Alcanar | EbreActiu.cat, digital d´esports i naturaEduard Hernández, guanyador de la 10 Pujada al Montsià i Campió de Catalunya de curses per muntanya 2016

En dones la cosa va estar molt més clara, amb la Marta Molist (AE Matxacuca) dominant en tot moment la cursa i que, com al 2015, va ser la guanyadora de la Pujada al Montsià del 2016, i per tant es va proclamar campiona de Catalunya de curses per muntanya, amb un temps de 2 hores i 41 minuts. La segona classificada, Edurne Zazpe va entrar a força distància de Molist amb un temps de 3 hores i 3 minuts i en tercer lloc va arribar l’ampostina, Eva Cristina Llobat (Club Montbike) amb un temps de 3 hores i 21 minuts. El podi del Campionat de Catalunya va ser un pèl diferent ja que Edurne Zazpe no té llicència FEEC i per tant, a la Campiona Molist, la van acompanyar al podi l’Eva Cristina Llobat i, la quarta classificada absoluta, la Diana Garcia (UEC Tortosa).

Eduard Hernández i Marta Molist es proclamen campions de Catalunya a la 10a Pujada al Montsià d’Alcanar | EbreActiu.cat, digital d´esports i naturaMarta Molist, guanyadora de la 10 Pujada al Montsià i Campiona de Catalunya de curses per muntanya 2016

Com passa gairebé totes les curses per muntanya del Circuit de les Terres de l’Ebre, La Pujada al Montsià no és només la cursa absoluta, sinó que també va haver cursa júnior que feien un recorregut de 17,5 Km i 750 metres de desnivell positiu, cursa cadet amb un recorregut de 12 Km i 520 metres de desnivell, finalment la marxa popular que feia el mateix recorregut que la cursa júnior.

Eduard Hernández i Marta Molist es proclamen campions de Catalunya a la 10a Pujada al Montsià d’Alcanar | EbreActiu.cat, digital d´esports i naturaEls participants de la cursa i la marxa es van barrejar poc abans d’arribar a l’ermita del Remei.

Com va passar a la cursa sub 23, en júnior només van participar nois, quedant el podi final format per Youssef Abaghad (UEC Tortosa),Robert Sayol (CE Parets) i Gerard Cabestany (CE de la Segarra).

La cursa cadet, en nois, la va guanyar Daniel Castillo (CE Trail Tarraco), seguit per Marc Vizcaíno (CE Ripoll) i Marc Lleixà (CE Refalgarí). En noies cadets, la primera posició del podi la va ocupar la Paula Nueno (CE MadTeam), acompanyada per Anna Ferré (CE La Foradada) iLore Menchaca (CE MadTeam).

La marxa, que va comptar amb 185 inscrits, va ser la modalitat no competitiva de la jornada, tot i que, com passa amb totes les curses de l’Ebre la majoria s’ho emprenen com una modalitat de “cursa curta”.

La propera cita del Circuit de les Terres de l’Ebre serà la cursa per muntanya de Tivissa que es disputarà al 9 d’octubre i que tindrà la peculiaritat de, a més de ser puntuable al circuit ebrenc, serà la quarta i darrera prova Copa Catalana i a més forma part de la lliga Firehawk de les Terres de l’Ebre del 2016.

CLASSIFICACIONS PUJADA