II CURSA DE L’AIROSA MAS DE BARBERANS 13/8/2016

Amb els mesos d’estiu sembla que l’activitat competitiva de muntanya baixa una mica, però aquest descans a les Terres de l’Ebre només dura 1 mes perquè després de la cursa dels Cocons de Tivenys, tocava el torn a la Cursa de l’Airosa del Mas de Barberans.

Aquesta cursa, la més jove de les Terres de l’Ebre, arribava enguany a la segona edició que, com l’any anterior es va disputar en dissabte a la tarda. Concretament el 13 d’agost a les 6 de la tarda.

Aquest any, recollint l’experiència de l’any anterior, es va completar un circuit circular amb sortida i arribada des del centre del poble, per a cobrir 18 Km 100% pel Parc Natural dels Ports, amb molta exigència tècnica tant pel desnivell acumulat (1.300 metres) com el terreny propi de la zona.

Enguany va haver-hi un 50% més d’inscrits, respecte al 2015. En total 87 corredors i corredores van prendre la sortida. Com passa amb moltes, sinó totes, curses per muntanya de les Terres de l’Ebre, tot el poble s’hi abocà com ho demostra que hi van haver més voluntaris que corredors; concretament 115 persones dedicades als diferents aspectes organitzatius de la 2a cursa de l’Airosa, que no només va ser la pròpia cursa sinó que també es van fer curses infantils, iniciatives solidàries i concerts de música en directe.

 

El fet que la cursa pe muntanya del Mas de Barberans estigués dins del Circuit de les Terres de l’Ebre però no fos puntuable, va fer que molts dels corredors habituals del Circuit no participessin, però en el seu lloc sí que ho van fer altres a qui segurament els punts no els importaven massa sinó que volien gaudir d’una cursa amb un recorregut espectacular pel Parc Natural dels Ports. El guanyador absolut va ser el jove de Vinallop, Néstor Altaba (2:10:48) que va liderar la cursa en tot moment, seguit per Lhoussain Abaghad de la UEC Tortosa (2:16:03) i Josep Benaiges del TR Cabra Feixet del Perelló (2:16:52). En dones la guanyadora va ser Marta Martínez de l’AE Cara Nord d’Horta de Sant Joan (2:55:33), seguida per la líder del Circuit de les Terres de l’Ebre Marta Paulino del Club BTT Montbike Amposta (3:14:49) i Àngels Centelles del CE Refalgarí de La Sénia (3:34:55).

 

Des l’organització recorden que un dels seus objectius, evidentment a banda d’organitzar la cursa un dia concret, és donar a conèixer les múltiples possibilitats del Mas de Barberans, un poble enganxat al massís dels Ports, per a la pràctica del senderisme o bé del trail running. Per aquest motiu el recorregut de la cursa, a més de poder-se descarregar de wikiloc, segueix estant marcat amb fites de pedres per tal de poder-lo repetir quan es vulgui, a un altre ritme si cal.

La propera cursa del Circuit ebrenc, aquesta ja puntuable, serà el KM Vertical de Roquetes, organitzat per Trail Roquetes que es disputarà el 27 d’agost. Aquesta cursa està inclosa dins la Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC, i es dóna la circumstància que, degut a la poca diferència de punts entre els primers classificats, tant en homes com en dones, i al ser la darrera prova de la Copa, serà decisiva per a definir el guanyador i guanyadora de la Copa del 2016. Podeu llegir una entrevista que fèiem fa uns dies a l’Ivan Garcia, director de cursa del 7è Km Vertical de Roquetes Caramella-Caro.

NOTICIA EBREACTIU

14034922_10210428241641213_694677478701440893_n

CLASSIFICACIONS CATEGORIES