VIII DUEXTREM AMPOSTA 12-6-2016

El Club BTT Montbike d’Amposta va organitzar, el passat diumenge 12 de juny, la vuitena edició del Duextrem “Lo Coll Llarg”. Aquesta prova és un “4 en 1” ja que organitza quatre activitats per muntanya: duatló cross, cursa de BTT, cursa per muntanya i marxa. En total hi ha 8 modalitats possibles, segons les distàncies a cobrir o les edats dels participants. L’epicentre del Duextrem, com ja fa anys, està ubicat en plena muntanya, a 4 Km d’Amposta, a la finca Cabiscol – Temps de Terra.

El duatló cross, que és la prova que dona nom a l’activitat “Duextrem” també coneguda com “duo”, consistent en una cursa per muntanya de 12 Km i 670 metres de desnivell positiu, una cursa de BTT de 21 Km i 670 metres de desnivell i per acabar un altre sector de cursa per muntanya, aquest més curt, de 4 Km i 120 metres de desnivell. El primer sector, de trail, coincidia amb el recorregut de la marxa, el recorregut del sector BTT coincidia amb la cursa curta de la Xallenger, mentre que el darrer sector es feia al voltant de la finca Cabiscol.

Sortida conjunta dels participants del duatló i de la cursa per muntanya del 8è Duextrem d’Amposta

Duextrem, un duatló per muntanya

A les 8 del matí, per evitar al màxim les hores de més insolació, es donava la sortida al duatló i a la cursa per muntanya. Els primers 5,5 Km eren compartits entre les dues curses, fins al racó de Cedrilles. En aquest punt els participants del “duo” seguien a la seva esquerra en direcció a la font de les Basulles mentre que els participants de la cursa per muntanya seguien a la dreta cap al molló dels Tres Termes. Els del “duo”, després de passar per la font, feien una baixada ràpida pel barranc del coll Llarg i després una pujada fins al Coll Llarg, que dóna nom a la prova, passant per les Set Piques i entrant a Cabiscol per a fer la primera transició per a agafar la BTT. Ja pedalant, sortien de la finca remuntant, per asfalt, la carretera antiga de Freginals i pujant per sender al coll d’Amposta per a tornar a passar per Cabiscol i sortint de la finca per una pista lateral fins a la Misseta i remuntant el sender fins a les Set Piques, després de pocs quilòmetres per pista, es baixava per sender a l’ermita del Montsià per a seguir per pista fins a Favaret i des d’allí se seguia en paral·lel a l’AP-7, passant per la barraca de l’Ametllé, i pel peu de la serreta de Freginals, sense deixar de veure l’autopista fins a Freginals. Des d’aquí se seguia pel camí de Sant Carles fins a la darrera pujada, la més dura del recorregut, per a passar per la barraca de Quicolis. Tot seguit es tornava a passar pel coll d’Amposta per fer els darrers quilòmetres dins la finca de Cabiscol. Arribats a l’arc d’arribada tocava la segona transició per a fer els 4 Km de trail pel voltant de la finca.
En total van competir 52 persones, 47 homes i 5 dones.

Més de 400 participants al 8è Duextrem d’Amposta | EbreActiu.cat, digital d´esports i natura a les Terres de l´Ebreparticipant del duatló i bikers en un tram compartit.

El guanyador del duatló va ser el rapitenc Joan Zaragoza (CCE La Foradada) amb un temps total de 2:38:45, seguit pel també rapitenc Dani Sánchez (QueralTrail, 2:43:32) i David Itarte (Trail CER La Sénia, 2:43:43). En dones la guanyadora va ser Neus Martínez (4:04:28) seguida per Cristina Ribera (4:42:54). El “duo” també podia fer-se per equips, amb un membre que feia els dos sectors de cursa per muntanya mentre que l’altre s’encarregava de fer el recorregut amb BTT, en aquesta modalitat l’equip guanyador va ser el format per David Roda i Raül Molina (2:38:44), el segon el format per Jordi Ponce i Jordi Giménez (2:56:50) i el tercer la parella formada per Judit Lamas i Manuel Álvarez (3:16:48).

Més de 400 participants al 8è Duextrem d’Amposta | EbreActiu.cat, digital d´esports i natura a les Terres de l´EbreJoan Zaragoza guanyador del 8è Duextrem d’Amposta (duatló cross) en el sector de BTT.

La cursa per muntanya, per la serra de Montsià

Amb una participació baixa, 85 trailrunners van participar a les diferents categories de la cursa per muntanya. Els que havien compartit sortida amb els duatletes, van ser els corredors del trail que arribats al quilòmetre 5,5, al corral de Cedrilles van dirigir-se a la font d’Andara, i des d’aquí per una forta pujada, van passar pel molló dels Tres Termes. Una lleugera, baixada els portà al primer pas per Mata-redona des d’on se seguia pel sender dels Rosegadors fins a la font de Burgar, des d’on resseguint el GR92 es pujava fins a Mata-redona. Continuant uns 500 metres es deixava el GR per a passar per la font de les Fontanelles, remuntaven fins a La Rueda i tornaven a baixar a la font de Burgar. Una baixada ràpida els portà fins al cocó de Jordi des d’on tocava pujar fins al pla de la Galla per a retrobar el GR92 seguint-lo fins al barranc del coll Llarg, on seguien el mateix itinerari que el duatló fins a la línia d’arribada.

Més de 400 participants al 8è Duextrem d’Amposta | EbreActiu.cat, digital d´esports i natura a les Terres de l´Ebreparticipants de la cursa per muntanya i duatló per la serreta de Freginals.

El primer en completar el recorregut, amb 2:02:54, va ser el líder el Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l’Ebre, Mustapha Basiyd (UEC Tortosa) que amb aquesta nova victòria es consolida al capdavant del circuit ebrenc, el segon classificat va ser Víctor Mestre (Club Atletisme Terres de l’Ebre, 2:05:55) i el tercer en arribar va ser Aleix Arrufat (A.E. Lo Passador, 2:06:34). En dones va guanyar clarament la líder del Circuit, Marta Paulino (BTT Montbike) amb un temps de 2:37:53, seguida per Ana Belén Balagué (UEC Tortosa, 3:00:13) i Diana Garcia (UEC Tortosa, 3:05:15).

La propera cursa del Circuit de curses per muntanya de les Terres de l’Ebre serà la Cursa dels Biberons que es disputarà a Pinell de Brai el proper 25 de juny en horari seminocturn.

Dos curses de BTT de la Xallenger

Pel que fa a les curses de BTT del Duextrem 2016, a les 8.30 del matí es va donar la sortida als 201 ciclistes. A aquesta hora sortien junts els que farien la cursa curta 21 Km i 670 md+ i la cursa llarga 41 Km i 1.100 metres de desnivell positiu. La cursa curta feia el mateix recorregut que els participants del “duo”, mentre que els de la versió llarga, quan arribaven a la pista de la serreta de Freginals, al Km 19, feien el sender que la creua d’un extrem a l’altre. Tot seguit van passar per la Foia de Masdenverge i van remuntar el barranc de la Galera. La pujada forta, per pista, portà als bikers fins gairebé al capdamunt de la serra de Godall per a baixar ràpid per un sender, que van enllaçar amb un tram de pista i novament un altre sender de baixada els portava molt prop de Freginals des d’on seguit pel camí de Sant Carles fins a l’altra pujada forta, aquesta per sender, per Quicolis. En arribar al coll d’Amposta, només quedava la baixada ja dins la finca de Cabiscol fins a creuar l’arc d’arribada.

El guanyador de la cursa curta de BTT, va ser el líder d’aquesta modalitat de la Xallenger de les Terres de l’Ebre, el rapitenc Gerard Sánchez (Cyclus La Ràpita), seguit per Edgar Aránega (Cicles Masvi) i Enric Caballé (Trail Roquetes), en dones la primera en completar el recorregut curt va ser Júlia Díaz (Bike Taller Reus), seguida per Cristina Puyo (BTT Montbike) que continua liderant la classificació curta de la Xallenger 2016, la tercera classificada va ser Mònica Faneca (BTT Montbike).

Més de 400 participants al 8è Duextrem d’Amposta | EbreActiu.cat, digital d´esports i natura a les Terres de l´Ebrebikers del 8è Duextrem d’Amposta per la serreta de Freginals.

La cursa llarga la va guanyar el líder de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre, Pau Marzà (Revista Olivé – Megabici), seguit per Sergi Casanova (Catalunya Sud – Fàbregues) i Víctor Espuny. En dones, el recorregut llarg el va guanyar Veerle Cleiren (CC Montbrió del Camp) que se situa líder de la Xallenger, seguida Arantxa Salvadó (CC Miami Platja – Megabici) i Núria Ribas (Bici ATS Terra Alta). En aquesta cursa Pili Franco va perdre el lidetarge de la Xallenger, arribant en quarta posició; circumstància que fa que Cleiren l’avantatgi en només 10 punts a la classificació general.

La cursa BTT de l’Auberge de Benissanet, del proper 3 de juliol, serà la darrera prova de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre del 2016 en la que es decidiran els guanyadors absoluts tant del recorregut curt com del recorregut llarg.

La darrera sortida del matí, va ser a les 9 del matí quan els participants de la cursa per muntanya cadet, júnior i la marxa, van prendre la sortida per a fer un recorregut de 12 Km i 670 metres de desnivell positiu, el mateix recorregut que abans havien fet els participants del duatló cross.

Notícia: www.ebreactiu.cat

13087388_590575571124667_8887197781215729182_n

 

CLASSIFICACIONS 

Galeria de fotos