III CURSA DELS BIBERONS PINELL DE BRAI 25-6-2016

Pinell de Brai va viure aquest passat dissabte la tercera edició de la Cursa dels Biberons, l’única prova semi nocturna del Circuit per Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre.

Durant tota la tarda va dominar una forta xafogor que es va veure una mica alleugerida moments abans de les vuit del vespre, quan es va donar el tret de sortida. Els 107 corredors que es van inscriure a la Cursa van sortir des de la Catedral del Vi i van agafar la pujada del carrer Pilonet i després el carrer de la Font fins a arribar a la plaça de la Vila. Des d’aquí, carrer Barreres, Nou i de la Palla fins pujar al Mirador de la Batalla de l’Ebre, el carrer més alt del municipi. Al final del carrer, una sendera els va portar fins al barranc del Pinell, on van després de 800 metres, van travessar la carretera per sota del pont en direcció a la Serra dels Horts, endinsant-se ja a les Serres de Pàndols i Cavalls fins a completar els 22,6 km del recorregut.

Basyid i Debats guanyen la Cursa dels Biberons | EbreActiu.cat, digital d´esports i natura a les Terres de l´EbreSortida de la Cursa

Mustapah Basyid, de la UEC Tortosa, es va imposar en primer lloc amb un temps de 2:11:13, continuant d’aquesta manera liderant el podi del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre.

Basyid i Debats guanyen la Cursa dels Biberons | EbreActiu.cat, digital d´esports i natura a les Terres de l´EbreMustapah Basyid i Ragna Debats arribant a la línia de meta

La corredora de La Cameta Coixa de Miravet, Ragna Debats, va guanyar la cursa amb un crono de 2:23:32. Marta Paulino, tot i entrar a la línia d’arribada en tercera posició amb un temps de 2:47:44, continua encapçalant la classificació del Circuit amb 1.008 punts.

Néstor Altaba (2:14:44) va ser el primer en categoria júnior i tercer en categoria absoluta. Carme Folqué (Sub23), no va acabar la prova, pel que el podi femení en categoria júnior va quedar desert.

El cadet Jordi Vidal, dels Patxanguerus d’Alforja, va fer una cursa molt ràpida amb 1:12:33, traient 6 minuts a Nil Piñol, que va entrar en segona posició. Aida Accensi, de l’ATE, va ser l’única participant cadet femení, fent un temps de 2:02:52.

Els 120 participants de la Marxa, que van compartir el mateix recorregut dels cadets (12 km i 600 md+), van sortir de la Catedral del Vi quan passaven 20 minuts de les vuit del vespre i ho van fer en direcció contrària que els corredors de la Cursa, sortint del nucli urbà per creuar la carretera i continuar en direcció a la Serra dels Horts.

Basyid i Debats guanyen la Cursa dels Biberons | EbreActiu.cat, digital d´esports i natura a les Terres de l´EbreSortida de la cursa cadet i la marxa

Durant els recorreguts, en espais d’interès històric de la Batalla de l’Ebre, els corredors es van trobar soldats brigadistes que formaven part del Grup de Recreació Històrica de Faió que al migdia van fer una recreació a la plaça de la Vila, on també es va muntar un museu vivent i l’associació local Escarritxaülls va organitzar una ofrena floral.

Basyid i Debats guanyen la Cursa dels Biberons | EbreActiu.cat, digital d´esports i natura a les Terres de l´EbreVoluntaris del Grup de recreació històrica de Faió

El municipi del Pinell es va bolcar en l’organització de la Cursa dels Biberons. A més del sopar després de la cursa, durant tot el llarg cap de setmana, els corredors i acompanyants van poder fer ús de forma gratuïta de la piscina i el càmping municipal.

L’èxit d’aquesta tercera edició de la Cursa dels Biberons consolida la prova i anima als organitzadors, l’Associació Esportiva Cota 705 i l’Ajuntament del Pinell de Brai, ja a treballar en la planificació de la quarta edició.

La pròxima convocatòria del Circuit serà el dissabte 9 de juliol a Tivenys, amb la 5ª edició de la Cursa nocturna dels Cocons.

Classificacions de la 3ª Cursa dels Biberons

Galeria de fotos (Facebook Google Photos)

NOTÍCIA EBREACTIU (http://www.ebreactiu.cat)