I Rogaine de la Tinença

Aquest passat cap de setmana, la gent de la Nova Fita, juntament amb la Casa Refugi El Boixar organitzaven la primera edició de la Rogaine de la Tinença, segur que n’hi haurà més perquè l’organització va ser genial, l’entorn únic, l’atenció immillorable i la resposta de la gent també molt bona. Recepta d’èxit completa i segur que tots els comentaris aniran en la mateixa línia, tot va anar sobre rodes. rogaine_latinença_001

Per als que no coneixeu la disciplina o no heu sentit mai el nom de Rogaine, és una modalitat d’orientació, molt senzilla d’entendre i de practicar, apta per a tots els públics i nivells i que et permet passar-ho tant bé quan ets un crack com quan no en tens massa idea (el nostre cas, com us podeu imaginar, està més prop del segon que del primer i vam xalar moltíssim). Es participa per equips, l’objectiu és trobar el màxim nombre de fites i del màxim de puntuació possible dintre del temps marcat (podies escollir 3h o 6h, però n’hi ha de 12h, 24h i inclús més!!). 15 o 20 minuts abans de començar et donen el mapa per a que els membres de l’equip pugueu definir una primera estratègia i recorregut previst i a l’hora marcada es comença. El mapa té marcades les fites, numerades entre 30 i 100, la primera xifra indica la puntuació i la segona és per diferenciar-les de les altres. Amb aquest mapa, una brúixola, la teva orientació i les teves cames has d’aconseguir tots els punts que pugues. Pots caminar, córrer, saltar, arrossegar-te, trepar, rascar-te, xopar-te, perdre’t, trobar-te, riure, amagar-te, passar fred, calor, menjar, beure, patir, maleir… i moltes més coses, però totes aquestes les vam fer natros en les 6h que vam passar voltant.

Era la primera vegada que es feia una prova d’aquest estil i d’aquest nivell a les nostres terres, però si algú recorda la nostra activitat de festes de l’any passat veurà que s’hi assembla bastant. De fet, com més s’hi assemble millor ho vam fer, perquè era justament això, però en menys temps, menys terreny i menys competitiu, però intentant conservar la part de riure, xalar, perdre’s, córrer, saltar… Ah! els nostres guanyadors, Josep i Neus, van aconseguir un més que meritori podi en la seua categoria, per a l’any que ve ja sabeu el que toca!!

Com veieu a la foto, a més dels SudActius, vam tenir la inestimable companyia i col·laboració d’una cabreta ajabalinada d’Orta, que no va voler perdre’s l’ocasió de compartir una jornada de tirar pel dret en la seua Yang d’Ulldecona i el company d’aventures i riures del Mas. Diuen que les muntanyes, riuets, pedres i marges dels Ports s’amaguen quan els veuen pujar als tres junts i jo en dono fe, res se’ls resisteix i ningú s’ho passa millor que ells. Jo sempre que puc m’hi sumo i després de 6 hores perdent-nos, patint al principi, xalant al final, apretant per moments i mantenint sempre l’alegria i la passió us aconsello que quan pugueu ho feu, no us en penedireu. Vam participar-hi més gent del poble

Podeu trobar més informació a la web de la cursa; reglament, llegenda, material, classificacions, etc. el meu consell és que quan pugueu ho proveu, segur que us agrada.

No puc acabar sense agrair a Joel i Soraya l’atenció de tot el cap de setmana. Teníem pendent la visita i vam aprofita aquesta excusa per passar un parell de dies a casa seua i repetirem segur. Vam tenir tot el que vam demanar i més, menjar boníssim, allotjament super acollidor, detalls i la sensació d’estar a casa, ideal. Fins i tot ens van fer les gestions per a poder iniciar als menuts en el Rogaine, conservant tres fites properes al poble per a poder-les anar a buscar el matí següent, completant un cap de setmana rodó. Un últim consell per avui, aneu a visitar-los, qualsevol excusa és bona i n’hi ha per a tots els gustos: fugir de la calor a l’estiu, respirar l’aire de muntanya, fer la Ruta dels 7 pobles, els 3 Regnes, excursions o, simplement, passar un bon cap de setmana en bona companyia i allunyat de les preocupacions i els tràfecs del dia a dia.