CURSA DE PANXAMPLA ALFARA DE CARLES 17/4/2016

Alfara de Carles va tornar a organitzar per novè any consecutiu, la Cursa de Panxampla, un esdeveniment esportiu que inclou 5 proves.

Segons explicaven membres de l’organització, enguany s’ha registrat una participació lleugerament inferior a edicions anteriors, en part per la gran oferta de curses i altres activitats que es fan al territori i que fa que els corredors hagin de triar entre les diferents proves. En total, entre les curses i la marxa hi va haver 165 participants.

La Cursa Absoluta, puntuable al Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, presentava un recorregut força exigent, tant pel que fa a la distància i desnivell, 28 km i 1.800md+, com per un perfil molt tècnic.

Durant tota la cursa hi va haver un frec a frec entre Òscar Casal i Jonatan Cuesta, imposant-se finalment el corredor andorrà amb poc més d’1 minut al davant del corredor del Centre Excursionista Refalgarí.

Casal va completar la cursa amb un temps de 2 hores, 35 minuts i 7 segons i Cuesta amb 2 hores, 36 minuts, 21 segons. En tercer lloc va entrar a la línia de meta el corredor de la UEC Tortosa, Mustapha Basiyd, amb un temps de 2 hores, 52 minuts i 3 segons.

Tot i que participava en la categoria Sub-23, Paula Espinach Carbó, del Centre Excursionista de Xerta, va encapçalar la classificació absoluta de la cursa en dones, amb un temps de 3 hores, 55 minuts i 27 segons. Mònica Olivan de la Iglesia, del Club d’Atletisme Terres de l’Ebre, amb un temps de 4:03:08 va quedar en segona posició. El tercer lloc del podi se’l va endur Ana Belen Balagué Castells, de la UEC Tortosa, amb un crono de 4:07:54.

La resta de la jornada esportiva la completaven, la Cursa dels Civils (21 km i 1.400md+), la Futurs Bandolers (13,4 km i 950md+) en categoria júnior, la Petits Bandolers (10,5 km i 600md+) per als cadets i la Marxa Massovers del Terreno, amb el mateix recorregut que la prova per als cadets. Totes les proves, menys la Futurs Bandolers que va sortir de l’àrea del Toscar, van tindre com a punt de sortida el Mirador d’Alfara. La línia d’arribada es va fer a la zona esportiva del municipi ebrenc.

Després de la Cursa de Panxampla, Mustapah Basiyd encapçala la classificació del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, amb 526 punts. En dones, tot i que no va participar a Alfara, Marta Paulino continua líder amb 620 punts. La pròxima cita serà aquest diumenge a la Sénia amb la Marató de la Fageda.

13043236_10209419759909800_3560849674922034145_n

 

CLASSIFICACIONS CURSA