Paüls 2011

Abans de passar-vos la crònica de Paüls de la setmana passada (escrita per Floren) vull comentar-vos varios temes:

1.- demanar-vos disculpes per la tardança de penjar la crònica però m’ha estat impossible.

2.- hem de sentir-mos molt orgullosos de l’amiga-runner Cèlia Callarisa, que al igual com Maresma, ens estan omplint de bons resultats i avui Cèlia ha estat PRIMERA de la general en la Cursa de les Cases: FELICITATS !!! LINK

3.- ens arriben notícies d’un 10 Km a Camarles pel dissabte 16 de juliol LINK

11a Cursa de Paüls

Parlar de la Cursa de Paüls és parlar de la més emblemàtica de les curses de les nostres terres. Només cal veure que era l’onzena edició per entendre que és una cursa diferent a les altres i que tothom ha de córrer alguna vegada … inclòs si és el matí després d’haver guanyat la QUARTA a Wembley (parlo de copes de veritat … no d’àmfores com les 6 que té algun altre equip).

Amb tot això, vam ser 6 Sudactius valents que vam matinar per anar a Paüls: Mon, Lluc, Albert i Floren que vam fer la Cursa i Encarna (tocada en una cama) i Josep Torrent que van fer la Marxa.

La crònica d’avui serà diferent (crec que és bo no repetir-se) i em centraré en la part lúdico-social de les curses … Per què? Perquè m’he donat compte que cursa a cursa es van creant uns vincles d’amistat i germanor entre els que correm, i entre els que correm i els que organitzen, dignes de ser esmentats.

Per exemple, a la primera pujada de la cursa (la curteta … je je) vaig pujar xino-xano parlant en dos corredors de Roquetes: lo Barça, que un d’ells havia vist un corredor en guants i fotia una calor de matava …. i quan mon vam donar compte ja estàvem dalt … i allí després de passar pel Forat de la Finella te trobaves a Raul UEC Tortosa en la camiseta del Barça i a Fran Roquetes fent fotos, tots dos donant molts ànims.

Després a la segona pujada vaig fer la xerradeta amb Angel del Trail CER, a qui conec perquè hi ha ratets de les curses que les fem junts, i un altre corredor de Tivissa que a vegades anem junts, a qui li vaig preguntar si la cursa era pareguda a la seva … i em va contestar que si, i que guardés forces (… quanta raó tenia!!!).

La tercera pujada la recordo molt bé, per dos coses. La primera perquè era duríssima, havia un tros de roca llisa en un pendent brutal. I la segona perquè dalt de tot havia un paio animant sense parar … i es que estes coses són les que fan aquestes curses diferents, lo paio no estava a un carrer d’un poble/ciutat animant … estava a 1.000 metres d’alçada!!! I ens transmetia energia a tots!!!

La quarta pujada ja no la recordo tant bé … ja faltava oxigen (je je) … ah, si, recordo que a dalt de tot estava Kiko UEC Tortosa que és profe com jo i ens hem conegut també arran de les curses.

Després la baixada final i l’arribada al poble. Què dir de l’arribada? Ara comentant la jugada en Dani Itarte (faldut però corredor de Coll de l’Alba) … que si ens passen a la classificació per equips, que havia estat un rato corrent en una noia que debutava en ells (Sandra, 3:33 … buff, donarà que parlar).

I ja per a rematar-ho la torrada, les cerveses, … el comentari en los Sudactius, Lluc explicant-mos com va la cosa per davant a les curses … Manel i Ivana de la Sénia en los xiquets per allí … Manel de Campredó ajudant a l’organització … a les dutxes un canareu que m’explicava que havien parat a ajudar a un noi que s’havia fet un tall a la cama al caure a la Cresta del Montsagre …. etc etc etc etc.

Segurament no acabaria mai d’explicar totes les vivències que es produeixen en una cursa de muntanya i, per a mi, són tant importants com les merament esportives.

Estic molt content de pertànyer a aquesta petita família que dia a dia, cursa a cursa es va fent gran. Si us plau, no canvieu i continuem gaudint de la festa. Show must go on!!!

Per acabar, agrair a la gent de Paüls i la UEC Tortosa la modèlica organització i tracte que van dispensar a tots els participants. MOLTES GRÀCIES!!

P.S. La cirereta del pastís va ser fer-mos una foto en lo guanyador, Remigio Queralt, que també va guanyar la nostra III Cursa d’Ulldecona 2010. Un SUPER-CRACK!!! Molts ànims campió.

1 Remigio Queralt 2:23:41
12 Lluc Maresma 2:48:03
83 Albert Palacios 3:25:27
121 Florenci Sales 3:38:06
191 Ramón Torrent 4:13:17

Floren