Duex-puum

El passat diumenge es va celebrar a Amposta la III Duextrem, una prova multidisciplinar que va comptar en una bona participació de SudActius. Com els altres anys, els que vam decidir anar-hi podíem triar entre 4 opcions diferents; d’una banda, es podia fer la Duextrem que combina cursa de muntanya amb recorregut BTT, també es podia fer la cursa per separat, el recorregut BTT sol o bé la marxa.

Com som molt valents i ens agrada provar-ho tot, vam tenir representació en les 4 modalitats. Pel que fa a la BTT, no vam participar natros directament, però hi estaven Lluc i Mingo que van fer aquesta crònica i que també són de casa. A la marxa, hi van participar Juan Garcia i Dani “Base”, que van arribar 2n i 7è respectivament i que en la cara que feien a la zona d’arribada no hi havia dubte que s’ho van passar de conya. A la Cursa Trail hi vam tenir més representació, concretament van ser-hi Toni Fornós (38è), Albert Palacios (50è), Mingo Vidal (52è), Carlos Gabaldà (71è), Ramon Callarisa (83è), Christian Adell (133è) i Josep Fernando, que va haver d’abandonar. El recorregut va estar molt bé, dos pujades llargues i dures al principi, però passant per zones molt emboscades i boniques, baixades tècniques i ràpides i un tram final amb dos pujades no tan llargues però que la calor i el cansament de la primera part van endurir molt. La última baixada des del Montsianell, molt tècnica, i el tram final de tornada a la finca Cabiscol van acabar de definir les classificacions i van posar punt  i final a una bona cursa que va millorant el recorregut cada any.

Per acabar, teníem el Duextrem, la prova reina de diumenge i que recorria gran part del nostre terme en la prova BTT. Hi vam participar Josep Vizcarro (20è), Vicent Vericat (23è) i jo mateix, que vaig acabar 13è el sector Trail però que vaig haver d’abandonar per una caiguda al principi d’aquest tram que em va deixar una mà inútil i, per tant, no podia anar en bici. El Duatló va tornar a ser una prova molt dura, on es sumen esforços i on la calor sempre juga un paper important. Per sort, entre que aquest any havien reduït la distància i que es passava per racons molt coneguts per tots natros, el recorregut es fa més portador, però sempre és un gran repte per als participants.

Així, podem fer una valoració en general molt positiva de la participació de diumenge, només entelada per les caigudes de Mingo, que es va fer mal a un dit de la mà i meua, que vaig tenir un bon cop al genoll i la mà esquerra en la palma destrossada i diversos cops més, però que per sort, ja estem quasi recuperats del tot els dos.

Només ens queda pensar en aquest cap de setmana, en que es celebra una de les proves mítiques de les nostres comarques, la Marxa Nocturna Fredes Paüls i on Lluc i jo marxem a fer la Marxa de Cap de Rec el dissabte i un bon entreno per l‘Andorra Ultra Trail el diumenge. La setmana que ve ja us explicarem que tal ens van.

 

Agus