Un 15 K

M’agradaria explicar-vos les sensacions de la meva darrera cursa, un 15 K, homologat per la RFEA,

i a Castelló: on he corregut: 10, ½M i la marató del passat desembre. Primer que tot, dir-vos que no entenia la distància, va ser en acabar la mitja de Cambrils i veure que estava sobre l’hora al Km 15, quan em vaig plantejar córrer 15 Kms en una hora, o sigui aguantar el 4’/Km durant 15. Primer havia d’anar a CS sol, però les donetes de casa al final van decidir acompanyar-me, i així Maria va córrer una cursa de xiquets, que es va disputar abans dels 15K; i vés per on que la menuda va quedar la tercera de la seva categoria (pre-benjamí) pòdium i copa; veieu ??? per a què n’aprengui.

Els 15 K. Surto pel

mig del grup, intento posicionar-me amb la llebra de l’hora, al cap de 2 Km ja estic al grup, aguanto amb ells fins el 7; aleshores veig que la llebra de l’hora demana que un altre el

substitueixi, jo vaig adonant-me que estavem baixant el ritme, anem lleugerament per damunt de 4; al Km 7,5 (primera volta al circuit) passem a 29:55; la cosa va justeta, massa; prenc la decisió de incrementar el ritme una mica més i deixar de seguir-la; vaig superant corredors… però al Km 10 passo amb 40:15: la cosa comença a complicar-se; és aleshores quan ens quedem tres que ens anem rellevant, i fiquem un ritme per baix de 4; eren els últims 5 Kms, però com ja havíem passat abans tenia tot el circuit al cap, on havia de apretar i on relaxar-me, la marxa començava a ser dura, però sols havia de deixar passar els Kms, el 12, el 13… ens aguantem tots tres fins 200 m abans de meta, ufff !!!! el marcador marca 59:40;  sols queda esprintar i donar-ho tot; aquesta podia ser una bona cursa i podia fer una bona marca, i SI !!! s’aconsegueix, no vaig veure l’1 (que guay) s’havia aconseguit; a més de 20º, havia pogut baixar l’hora,….una alegria: feia falta! Sorpresa al veure les classificacions: temps real 59’50”; posició 40 de l’absoluta de més de 500 runners i sols 41 varen poder baixar de l’hora; i posició 11 dels veterans A. Va valdre molt la pena.

Bé, espero que us hagi, almenys, mig agradat….però em feia goig contar-vos-ho.

No obstant aquest cap de setmana va haver: Cursa Popular a Vinaròs, Marxa a Penyiscola, Cursa dels Bombers,… a molts esdeveniments van haver sudactius, si ens fan quatre ratlles us les penjarem.

MNG