I més….

Bé amigues i amics, ja fa dies de la marató i ja han passat moltes coses, recordem: l’entrevista a RTVU de Cèlia i Dolors que varen estar magnífiques, la cursa de La Rapita, molta participació de Sudactius i la I UT les Fonts (Xerta) on Agus i Maresma la van acabar sencera, els 105 Kms i els 5000 de desnivell positiu; i uns quants ens varem dedicar a fer la cursa del diumenge (27K); el naixement d’un circuit de curses d’asfalt a T.E.; .. que més volem ? Hi ha per tots i de tots els colors…  i ara a preparar-se per a la Sénia, que hi ha entrenament dissabte….

Però, deixem pas als protagonistes que ens expliquen les seves sensacions…..

Sudactius a La 3ª Pujada a la Foradada

I UT les Fonts (Xerta) Redacció: Encarna Gámez

El primer Ultra de les Terres de l’Ebre, i molts corredors es preparaven desde fa temps per  a poder participar-hi , i tres falduts, Lluc, Agus i Antonès es decideixen a fer-la .  Aquest Ultra es disputava en 3 etapes, una nocturna el divendres la nit, de 23 km i 350 de desnivell, la etapa més fácil, però havien de guardar forçes per a lo que els esperava. La segona etapa era la més dura, el Trail, de 55 km  i 3000 de desnivell positiu.  Albert i jo vam anar a animar als companys de Sudactiu, seniencs i rapitencs que son els que coneixiem, però en general a tots els corredors, ja que ens vam situar al avituallament d’Alfara, i era un punt complicat, ja que estaven al Km 35 i venien d’una baixada forteta i emprenien una pujada durilla. Desprès de veure pasar als companys que coneixiem, vam anar a Xerta, que es on hi havia la meta per a poder vore’ls entrar. Lluc va anar més ràpid del que ens pensavem  i quan vam arribar a Xerta, ja havia entrat, però si vam poder veure entrar a Agus i Antonès ,  i també a Manel, Joel  i  Àngel , tots tres del Trail CER entre d’altres corredors.  Però encara els quedava una ultima etapa, la del diumenge, la Cursa de 27 Km en 1700 de desnivell . En aquesta etapa ja erem més participants de Sudactiu, sumant als tres que feien l’ultra, hi participavem: Floren, Vicent, Paco, Mingo, Albert i jo.

Parlant de com jo vaig viure la cursa, us diré que anava bastant desmoralitzada, ja que la setmana abans a la Cursa de la Rapita no hem va anar gens bé, i venia en unes molesties al genoll per una caiguda que vaig tindre entrenant, i fins al dia anterior no vaig decidir correr. Vaig començar la cursa a bon ritme, ja que hi havia un troç pla desde la sortida fins que arribavem a la muntanya,  i  vaig poder posicionar-me per a començar la pujada, ja que es on patixo més. M’ho vaig empendre en calma com  sempre, ja que les pujades son lo que mes hem costa, i m’agrada dosificar-me. Durant el recorregut hem vaig trovar dos vegades en Agustinet animant-nos, i la veritat es que agrada molt trobar-te a amics animant al mig de la muntanya, gràcies Agustí! A més, no era fácil per a ell estar allí, ja que devia estar rabiant tot el rato, ja que portava mesos preparant-se per a correr el UTF, i posar-se malalt la mateixa setmana que es disputava, li va impedir participar-hi. Seguint amb la cursa, quan vaig arribar al cim més alt, hem vaig notar bé, i vaig començar el descens, que és el que més m’agrada, ja que és on hem noto més comoda i a més, recupero posicions. Pel camí vaig anar pasant gent,  i hem vaig sorpendre quan vaig arribar al penultim avituallament, ja que hem vaig trobar a Àngels, una amiga del Trail CER i era la primera vegada que ens trovabem a n’aquella altura d’una cursa. Hem va comentar que no es notava molt bé, i vaig decidir acabar la cursa amb ella, ja que jo hem sentía amb forçes i volia acompanyar-la fins a meta, ja que sabia el que era trobar-te derrotat a falta de encara uns Km per arribar a meta, sense anar més lluny, la setmana anterior a la Rapita. Vam fer els ultims km juntes, i al arribar al poble, els ànims dels xertolins ajudaven a que aquell recorregut es fes més ameno. Bones sensacions per al dia 3 d’abril correr a la Pobla de Massaluca, i per al repte que ens hem marcat uns quants Sudactius, correr la Marató de la Fageda.

Per últim felicitar als finishers de UTF, ja que és algo increíble fer 100 km en tres dies, i és un repte que algún dia s’ha de fer. Menció especial per a Lluc que va acabar el 10e de l’Ultra, Agus, Antonès, Manel Tomàs que ha tingut una progressió espectacular! Joel Garcia i com no Àngel Niñerola, que gairebé sense entrenar, ha conseguit acabar un Ultra en un temps de 15:45!! Això ens ensenya que no nomès juguen les cames quan correm per la muntanya, el cap hi juga molt!

TEMPS ULTRA

1 MORALES RAMIREZ, GERARD 10:47:47 BASE ESPORTS L’ESTEL
10 MARESMA FELIPO, LLUC 11:49:05 CEU SUDACTIU
20 JUAN-CAMPS CASTELL, 12:41:18 CEU SUDACTIU
31 ANTONES POY, CARLOS 13:19:59 CLUB NATACIO SITGES

TEMPS CURSA (diumenge)

1 DELGADO LOPEZ JAVI VM 02:35:42 SPIRIDON TEAM
27 MARESMA FELIPO LLUC SM 03:09:00 CEU SUDACTIU
29 JUAN-CAMPS CASTELL AGUS SM 03:10:48 CEU SUDACTIU
45 MARINE OLLE PACO MM 03:21:32 CEU SUDACTIU
71 PALACIOS BERNAD ALBERT SM 03:34:02 CEU SUDACTIU
76 SALES VILALTA FLORENCI VM 03:36:12 CEU SUDACTIU
90 VIDAL SORIANO DOMINGO SM 03:44:23 CEU SUDACTIU
140 ANTONES POY CARLOS SM 04:01:29 CLUB N. SITGES
154 VERICAT FERRE VICENT SM 04:08:36 CEU SUDACTIU
184 GAMEZ TORRENT ENCARNA SF 04:24:44 CEU SUDACTIU

Per acabar comentar-vos…

Marxa Senderista Peñíscola Sostenible

El proxim dia 10 d’Abril es fará Penyíscola aquesta marxa, que ells defidenixen com a una “Marxa senderista anual que té lloc a Peníscola amb l´objectiu de donar a conéixer el territori i reivindicar una major concienciació de la preservació del mateix.
Organitza l´Associació Camí Vell de Peníscola.

Hi haurá dos recorreguts, un de 22 Km  i un de 13 km. Aquest ultim es una marxa interpretada.

Podeu pasar per Patrons Encarna, a la Murada de Dalt 60, a fer les inscripcions. (www.patronsencarna.com)

Més informació:  http://www.camivell.blogspot.com