CÀLCUL TEMPS MARATÓ

Marató de Barcelona

Aquí teniu una web on podeu calcular el temps que faríeu en una marató. Es calcula a través de fórmules matemàtiques on a partir de les teves marques en 1.500, 3.000  i mitja marató et fan un càlcul aproximat de la marca que podries tenir en una marató. Aquest càlcul es fa a partir del coneixement de la velocitat de cursa en diferents distàncies i contempla una funció que descriu la pèrdua de velocitat amb l’augment de la distància recorreguda.

Com tots sabem és casi impossible que algú pugui mantenir la mateixa freqüència de ritme des del primer quilòmetre fins a l’últim en una marató. El cansament generat exigeix una bona recuperació que limita entre 2 i 4 els maratons que es poden realitzar en un any si vols aconseguir una marca òptima i competitiva segons les teves possibilitats. La majoria d’atletes abans de fer una marató, hem realitzat com a mínim una mitja per tal de tenir una idea aproximada del nostre ritme en carrera. Per tant és freqüent veure com molts de nosaltres unes 3 o4  setmanes anteriors a la gran cita fem alguna mitja marató i així tenim una idea més exacta del nostre estat actual i del que podem arribar a fer.

A veure si amb aquesta pàgina us animo a alguns a fer alguna marató. Ja sabeu que d’aquestes pàgines n’hi ha moltes, però m’he decidit de posar aquesta perquè he utilitzat les marques personals en mitja marató de Domingo, Carlos Gabaldà i Lluc Maresma i en totes tres gairebé m’ha clavat els seus millors temps en marató, minut dalt minut baix, una diferència mínima si ens fixem amb la complexitat que hi ha entre la mitja marató i la marató.

També us he de dir que en el meu cas (Feliu) no he utilitzat els temps ja que a l’última mitja marató he fet marca personal i per tant no és vàlid per a la marató que vaig fer el desembre passat. Tot i això cuidadin a la maquineta esta que si he fer el temps que em diu per a la marató de Barcelona potser m’han de treure en camilla o plegar al quilòmetre 21. Recordeu que són temps aproximats i que no té en compte moltes variables físiques i psicològiques del moment. És solament una eina més per tal de tenir un coneixement més exacte del que un és capaç de fer si seu planteja i si segueix un bon entrenament.

La web on podeu realitzar els vostres càlculs és:

http://www.biolaster.com/rendimiento_deportivo/utilidad_acido_lactico/calculos