I MARATÓ DE CASTELLÓ

Impressionant!! Aquesta és la paraula que em surt de dins quan penso en una marató. Em passaria molta estona parlant de les sensacions i emocions que ahir vaig tenir, però ho deixarem per un altre dia, sinó l’escrit es faria interminable. Solament dir que després d’haver-ne fet una, ara entenc perquè li diuen la prova reina de l’atletisme. És algo inigualable, i que només pots entendre i explicar després d’haver-la fet.

Ahir diumenge 5 falduts vam anar a  Castelló a la I Marató de la ciutat, on hi havia Chema Martínez (subcampió d’Europa en marató) d’invitat especial. Dels 5 components de l’equip, dos eren debutants (Maresma i Feliu) i els altres tres ja n’havien fet alguna. Els resultants van ser molt diferents, però entre el primer i últim component de l’equip no van haver més de 25 minuts.

Primer començaré per Maresma, un crack, tant pel resultat (2.58 min) com per la capacitat de sacrifici que ahir va demostrar i damunt sent la seva primera marató d’asfalt. A 9 minuts i en un temps de 3.07 va quedar Mingo, podríem dir que un veterà en la disciplina i amb un temps final molt proper al de la seva marca personal (3:06min). En tercer lloc, una persona que cada cop ens sorprèn més, 52 anys i en forces i ganes per afrontar qualsevol repte que es propose, aquest és Paco que amb un temps  de 3.22 va poder fer marca personal. A escassos segons, concretament a 13, va arribar Carlos, qui tàcticament va demostrar que una marató no s’acaba fins que es creua la línia d’arribada, va anar de menys a més del primer quilòmetre fins a l’últim, felicitats a Carlos perquè vas poder baixar la teva marca en 6 minuts. I a una mica més de mig minut Feliu, qui ahir va aprendre que després d’anar 38 kms en perfectes condicions al costat de Paco, durant els últims tres kms va tenir un davallada física, però no mental, ja que el caliu de la gent, la pell de gallina cada cop que algú que no et coneixia deia el teu nom per animar-te (el llegien del dorsal)  i de veure l’espectacle inèdit que és fer una marató, ja te ganes de que sigui la propera, la de Barcelona.

Aquí us deixo els resultats, però abans felicitar a la gent de la plana per la marató que ahir ens van poder oferir, sense dubte una marató a tenir en compte per al futur.

P. gen. Dorsal Nombre T. oficial T. real T. int. 1 T. int. 2 Categoría
185 588 LLUC MARESMA FELIPO 02:59:20 02:58:37 01:28:59 00:25:31 Senior Masc
288 2550 DOMINGO VIDAL SORIANO 03:07:49 03:07:06 01:32:25 00:26:34 Veterano M35
689 2179 PACO MARINE OLLE 03:23:27 03:22:40 01:42:31 00:29:47 Veterano M50
695 845 CARLOS GABALDA CURTO 03:23:40 03:22:53 01:42:58 00:29:54 Senior Masc
717 731 FELIU FERRE ROIG 03:24:20 03:23:33 01:42:32 00:29:54 Senior Masc

Links de fotografies

Galería pública de Takuma Ggroc3

Fotocorre.blogspot.com

ViveCastellon.com

5 Comments

 1. Dóna gust veure que hi ha gent com vosaltres. L’atletisme era un esport gairebé mort, sobretot a nivell de poble i ara li estem donant molta vida i la veritat que estem fent un grupet molt guapo. Poc a poc ens anirem ficant al puesto i anirem millorant en activitats, curses, dinarillos, …
  Ara mateix m’he apuntat a la de barcelona que el 19 d’aquest mes ja costa 10€ més car. Si vos animeu ja ho sabeu, eh Agus, Ayuso(que ja n’ha fet una) i Marc, de nosaltres, Mingo està apuntat i Carlos, Paco, Celia i Maresma m’han dit que també.
  Vinga gent ens anem veien per estos montes!!!

 2. Tot el que es pot dir , ja sa dit als comentaris dels companys de dalt, pero no per aixo vull deixar de felicitar als 5 marathonians, tots els que an fet un maratho, saben que no es nomes el doble de una mitja, i aquets temps…….buuuufff i a que corre molt… durant molt de rato. Felicitats a tots.

 3. Merci amics Marc i Agus; amb aquests comentaris ajudeu a seguir entrenant, cada cop més…M’agradaria compartir alguna marató amb tots dos, crec que us agradarà i més concretament a tu Marc; ja que Agus és un gran ultra-trail, que ens deleitarà amb grans fites, com Mont-Blanc, etc, etc.. temps al temps.
  Marc , amic, una fortíssima abraçada, a veure si vens en nosaltres a alguna mitja el proper gener.
  Gràcies… i ho seguiré intentant…

 4. En primer lloc vull felicitar a tots els Sudactius, sou un grup genial!!!
  En segon lloc m’agradaria felicitar concretament als cinc participants de la marató de Castelló, tots ells per motius diferents.
  – Lluc Maresma: em sembla que no es pot tenir millor debut que el seu.
  – Paco: formidable!!! Moltes persones de 30 anys voldriem tenir la seva forma física.
  – Feliu: em sumo al comentari de l’Agus, el relat és genial i fas entrar moltes ganes de iniciar a la gent en la proba reïna, m’incloc, a veure si l’any 2011 ho probo. D’altra banda crec que la teva marca no està gens malament i pots estar molt content, jo signaria ara mateix si em diguéssin de debutar amb ella.
  – Mingo: si hi hagués podi a la constància segur que Mingo pujaria a recollir el primer premi!!!! Estic molt convençut que Barcelona serà el lloc on Mingo baixarà de les 3 hores, no en tinc cap dubte!
  Com diu Agus, ara Mingo està sembrant i de ben segur que a Barcelona això que ha fet aquest últim trimestre de l’any tindrà els seus fruïts!! Ànims Mingo, t’ho mereixes ets un 10!!!!!

 5. Quins cracks els 5!! Lo de Lluc no té nom, baixant de 3h a la primera, així com qui no fa res. Lo de Ming sí que en té: Barcelona, aquest final d’any a ell li deu semblar poc, però després del descans de Nadal toca preparar Bcn i recollir els fruits del treball d’ara. Paco ja no ens sorprèn, un altre crack que no falla mai. En Carlos ja he parlat avui, però no feia falta, en la cara ho explicava tot, “més content que un xorís!” i Feliu, un 10 per la crònica, en relats així segur que a molts els han agafat ganes de marató i també un 10 per la cursa, Llucs al marge, debutar no és fàcil i tens molt de marge de millora, segur que ho faràs!!
  Felicitats als 5!

Deixa un comentari