Neix una gran marató: MCD

Escriure una crònica quan has aconseguit l’objectiu planejat i, a més, estàs eufòric és relativament fàcil, pro a l’invers, et resulta una mica més costós, però quan penses amb les amigues i amics que s’estan iniciant en aquest món, penses que de tot s’aprèn, i ens pot ajudar a tots plegats, reflexionar de com ens arribem a plantejar els hobbies.

El meu gran objectiu és baixar de 3 h. en una marató, i sabia que havia entrenat bastant la resistència però no la velocitat, o sigui la qualitat, justament havia pogut fer unes 8 series. A Castelló aconsegueixo baixar de 1:27, però tinc la sensació que no hi ha prou “fuel”, que arribo tocat, no sobrat; no hi ha prou força per enfrontar la marató amb les òptimes condicions, però sóc cabut i sabia que a Salou la llebra de 3 la seguiria fins que no poguera més, i així va ser al 27 quan ja no la vaig poder aguantar, i encara que vaig ser el penúltim dels 12 que anàvem amb ella, no, no podia. Del 30 al 42, sol, algú que avançaves i algú que et passava (aquesta és la gran diferència amb una gran marató: mai vas sol) et passen els Kms lents, mires el que et queda i ja veus com anirà el final, vas a 4:20 -4:30 – 4:40 -4:50-…i dius va i va, però no queda més, sols has de fer-les rodar: i quan veus meta penses que ja s’ha acabat, que la solitud ha finalitzat, aquella gent et cridava el nom, et donava ànims, però tu pensaves que alguna cosa no havia sortit bé,…quina?, oblidar que córrer era un hobbie per passar-ho bé, per disfrutar-lo, per no marcar-se objectius reals, etc, etc. I avui penso, novembre, dos mesos i mig de temporada, molts kms de muntanya, poc asfalt, baixo la marca de BCN en 30 s. i faig el 34è de 415; i no estic content ?

Una gran Marató: “MCD”, una excel·lent organització, vaig veure a grans atletes i a una persona que em va captivar per la seva humilitat i grandesa: Martin Fiz, que va venir a Tarragona després de la marató de NY; l’any que ve, si puc faré la de Vitoria-Gasteiz.

Em quedo amb el gran cap de setmana que me passat amb Bea i Maria per Port Aventura, ha estat la primera vegada que anava la menuda de casa, s’ho ha passat bestial. I com no, he fet la 1era edició de la MCD i seguiré lluitant per baixar de 3.

MNG