Cursa del Llop (i III relleus)

Ja acabo en la trilogia del llop 2010 i ho faré en un resum general de l’actuació del relleu de Sudactiu, una gran experiència de la que he format  part i que m’ha sorprès molt positivament pel bonic que és i l’esperit d’equip que es viu. En la modalitat de relleus, participen equips de 3 membres, en que cadascú fa dos proves i es sumen els temps per definir la classificació final. El nostre equip estava format per Lluc Maresma que feia la Cursa de Muntanya i la BTT, Josep Bòveda, que feia les dos proves de rem i jo (Agus) que feia la marxa cicloturista i la pujada a Caro.

La primera prova era la Marxa Cicloturista, 190 km per davant i molts de dubtes. Mai havia fet aquesta distància, unes molèsties a la cama dreta m’havien obligat a descansar de bici durant 2 setmanes i, per acabar-ho d’arreglar, el recorregut tenia una “desagradable” sorpresa a partir del km 120, en forma d’una pujada, baixada i una pujadeta final per un camí en graveta, irregularitats i algun clot molt perillós (per sort ben senyalitzat). Vam sortir tranquils, però al Mas de Barberans els més forts van pujar ràpid i van mantenir un ritme molt fort que ens va deixar tallats a la majoria. Vam rodar igualment molt ràpid fins a Benifallet (gràcies a 4 o 5 companys que van fer molta feina), vaig patir al primer pas per Som, vaig anar de menys a més a la pujada forta, vaig baixar molt tranquil, vaig portar a dos Llops tot el ràpid que vaig poder fins a Benifallet, vam agafar allí a un altre company que ens va fer una segona pujada a Som boníssima (jo anava al límit) i vam seguir treballant i agafant algú més fins arribar a Tortosa en poc més de 6h22′. Prova superada!

A la Cursa de Muntanya Lluc va arrasar, va guanyar en un temps de 2h35′ (podeu veure més detalls a l’apunt anterior). Per acabar el dia, tocava el caiac de mar, la primera prova de Josep. Com podeu vore a la classificació, la seua actuació també va ser boníssima, va acabar 12è en 1h53’32”.

El segon dia canviàvem l’ordre. Començava Josep amb el caiac de riu. Una modalitat que per culpa de la gran quantitat d’aigua que baixava pel riu va haver de modificar el seu recorregut. No s’arribava fins a Tortosa, el recorregut de 24 km es reduïa a menys de la meitat. Els canvis i les condicions no li van anar gens bé a Josep, que va fer un temps de 1h13’03” ocupava la 19a posició. Després venia la Mitja Marató de Caro, una prova que corria jo i on tenia companyia falduda: Toni Fornós i Pedro Raga. Durant el tram neutralitzat, que ens portava del parc de Tortosa a la sortida de Roquetes, vaig tenir unes sensacions horroroses, cames pesades, poques forces i molt respecte pel recorregut que ens esperava. Però això és una prova d’equip i havia de donar-ho tot com havien fet els companys. Així que vaig sortir fort i vaig mantenir un molt bon ritme (4’30” + o -) fins començar la pujada real. Allí apretar les dents, aguantar el mal de cames i amunt. Els ànims de Lluc i Vicent, les ganes i la sensació d’estar fent una bona cursa em van anar pujant. Quan al Km 16 vaig vore que podia baixar de 2h vaig decidir-me a acabar de donar-ho tot. Últimes corbes, final de la pujada forta i a córrer tot el ràpid possible fins al refugi. Al final 1h56’22”, 16è i molt content. Pedro també va fer una pujada molt bona, arribant amb una mica menys de 2h02′ i Toni, després d’un període molt llarg (quasi un any) de lesions i problemes va arribar amb un temps de 2h17′, temps que no el va deixar molt content, però que és bo per començar la seua temporada.

Va que ja acabo (si es cansat llegir tant, imagineu-vos participar-hi). Només quedava la BTT per acabar el Llop. Li tocava a Lluc i, per variar, no l’acompanyava ningú del poble (l’any que ve ho hem de millorar això). També per variar, va fer-ho molt bé, va fer un temps de 5h40′ i va xalar moltíssim (sobretot baixant cap a Tortosa ;)).

Gran experiència, molt recomanable i espero poder-la repetir el 2011. Per acabar vull donar les gràcies als dos companys d’equip que he tingut, ho han fet molt bé i han estat una gran motivació per esforçar-me al màxim.

Agus