BCN 7/3 – Ja és història…

 Recordeu que una marató comença quan acaba la última, per tan ara ja ha començat el procés per la següent; Castellò  12/12 si tot va bé; i a lo millor alguna abans hi tot, qui sap.

Entre més de 12.000 atletes era molt difícil poder compartir uns moments amb els cinc falduts apuntats (algun adoptat de la Plana); però vaig poder parlar amb tots quatre.

Dissabte ens varem trobar amb Carlos a la fira, vàrem mirar vàrios stands i al sortir per fer-nos una foto ens trobem a Paco, ens fem tots tres la foto prèvia; estàvem emocionats, allò ja començava. Diumenge al arribar a Plaça Espanya trobo a Mingo Nofre, ens desitgem sort i ens donem ànims mútuament. I al final de la cursa, trobo a Jordi Ramada, li dono una mica dels pocs ànims que em quedaven i pels vídeos posteriors veig que va entrar darrera meu, així crec que algo el vaig ajudar.

 * Domingo Nofre Romera: P-6301; 03:56:19 (5:36 Km) *

Després de fer vàries mitges, prova la seva primera marató, li fa respecte però decideix intentar-ho. L’objectiu és baixar de 4 h.; prepara meticulosament la cursa, amb els ànims dels seus pares i de Carme; que l’acompanya un tros a partir del Km 30; això són més que ànims, eh!. Aconsegueix l’objectiu marcat i la joia de acabar-la deuria de ser brutal. Mingo espero compartir amb tu la nocturna de Fredes-Paüls. Nota: comenta’ns una mica les sensacions.  Moltes felicitats !!!

 * Carlos Gabalda Curto: P- 2867; 03:27:55 (4:56 Km) *

Tenia molt clar la preparació realitzada, el temps que podia fer, les seves possibilitats, ho tenia tot molt estudiat i controlat. Quasi us podria assegurar que crec que li ha sortit com es pensava que li sortiria; per tan demostra una gran intel·ligència emocional a nivell de afrontar la seva primera marató. M’ha sorprès gratament el resultat d’ell, sabent que, inclús va treballar una estona el mateix dissabte, que fa poc temps que és pare, que quasi no disposa de temps per entrenar, sincerament hem d’estar molt contents els de Sudactiu, de tenir a l’equip a aquest gran Planer. Em quedo amb les paraules que em diu el diumenge a la tarda, m’han quedat ganes de repetir!.  Tu si que ets un crack.

 * Paco Marine Olle: P-2339; 03:23:55 (4:50 Km) *

Al igual que Carlos, sabia molt bé al que anava i lo que volia fer. Va començar amb molt de respecte a la cursa, el va fer ser prudent, penseu que no debutava a la distància, ja la havia realitzat una vegada, però feia molt de temps. Tot i les molèsties del dia anterior, es troba bé durant la cursa, ell i Carlos van junts fins el Km 32 aprox.  on és veu bé per continuar sol, marca una segona mitja tan bona com la primera, demostra que es va dosificar molt i molt bé, i això es difícil. Em comenta que ha acabat en bones sensacions i crec que alguna marató més caurà. Hem de reconèixer que aquesta marató i el temps realitzat el consolida, encara més, com un dels esportistes més complerts que ha donat la nostra vila; pels anys de futbolista, ciclista, runner, i qui sap de que més ens pot arribar a sorprendre.

*  Jordi Ramada Garcia: P-1000; 03:07:54 (4:27 Km) *

A Jordi, sols el vaig veure en els últims 300 m. Em vaig girar, li vaig mirar a la cara i li vaig donar tots els ànims que em quedaven, ell em va comentar que havia petat, em va dir ¡va campió! , i vam compartir les poques forces que ens quedaven als dos per poder arribar a meta

Cal dir-vos a tots els que ens agrada córrer, que Jordi va fer a la mitja de BCN del passat 14/2 un temps de 1:25:33, quasi bé el mateix temps que va fer a la mitja de fa un any, i en la marató del 2009 va acabar-la en 2:58:24 que crec que és la millor marca d’un faldut de tots els temps. Per tan Jordi, donar-te la nostra força per seguir intentant baixar de 3. Esperem veure’t a La Sénia, ànims campió !!!  A veure Jordi, si tens una estona i ens comentes una mica les teves sensacions.

 * Domingo Vidal Soriano: P- 928; 03:06:33 (4:25 Km) *

Carrera amb tensió, em vaig proposar donar-ho tot per poder baixar de 3 h, encara que era conscient que no estava preparat totalment per aquesta fita. Surto molt endarrerit, ja que hi havia molta gent al caixó de 3 a 3:30, al Km 2 trobo a Carlos i Paco els saludo i marxo cap a davant a buscar la llebra de les tres hores, no la consegueixo captar mai; vaig per la cera, passant a la màxima gent que puc, fins que trobo un ritme bo, de 4:15 que ja no amollaria quasi bé fins al “baixò” del 30. Passo la mitja a menys de 1:30, però dins meu ja algo que em diu que no tinc força per aguantar el ritme fins el final, però decideixo lluitar Km a Km. A partir de la meitat, contacto amb una noia que es diu Ingrid, de Suïssa, que ja no ens separaríem fins arribar a meta, fa molt anar amb algú en un bon ritme, t’animes entre els dos. A més també vam sofrir el mur dels 30, que vam aguantar com vam poder. Ja passes, Arc de Triomf, Plaça Catalunya, St. Jaume, Rambles,…sols volia arribar, uff! rampes; em queden 5 Km. Sols demanes que et deixen arribar, que ja queda poc,… últim avituallament, falten 2 Km. Bé, una recta, la plaça i a meta, i arribem Ramada i jo (que també havia petat) a l’arribada. Marcador 3:08:00, bé com havia sortit a 1:27 no estava tan mal. Saludo a Ingrid, quasi bé ja ens coneixiem i trobo als de Granollers que vàrem anar junts a Donosti, també els saludo. Miro i miro, i no veig a Bea, jo ja mirava però no veia, fins que em troba ella; em recomana fer un massatge i pobretes massatgistes si no em van agafar 12 rampes no me’n va agafar cap, em van tindre més de mitja hora, que desastre d’home.

Resumint: Pla A: Baixar de 3 h. KO // Pla B: Millorar marca de Donosti 3:09 OK

Taula de com es veu quan un “peta” en una marató // vaig sortir massa endarrera i el parcial que vaig estar a 4:07 ho vaig pagar al final. Per això he fet l’encís amb la bona planificació que han tingut tan Mingo, com Carlos i Paco.

       5       10      15      20    21,1      25      30      35      40    42,2  
Temps 0:21:39 0:42:15 1:03:33 1:24:54 1:29:42 1:46:31 2:08:51 2:31:44 2:55:54 3:06:33
Parcial 0:04:20 0:04:07 0:04:16 0:04:16 0:04:22 0:04:19 0:04:28 0:04:35 0:04:50 0:04:51
Acumulat 0:04:20 0:04:13 0:04:14 0:04:15 0:04:15 0:04:16 0:04:18 0:04:20 0:04:24 0:04:25

Nota1:  Agus, Feliu, etc, etc,… Perquè no montem un sopar algun divendres de runners i més, per planificar temporada ???

Nota2: Que vagi molt i molt bé la cursa i marxa de la Ràpita. No prengueu mal !!!

Nota3: Necessito descansar…

Mingo