I Cursa de les Roques

Molt de fred i molta mandra, això és el que sentíem Lluc i jo al pujar al cotxe direcció a Horta. Després d’una temporada tan llarga i intensa, a aquestes alçades queden poques forces, però entre la solidaritat amb la gent d’Horta, que han patit un any molt difícil, els objectius de Lluc en la classificació del circuit i aquestes ganes que sempre tenim de córrer per les nostres muntanyes estàvem els dos camí de la Terra Alta.

Aquesta vegada no érem els únics SudActius (tot i els esforços, el Trail CER Sénia ens ha superat clarament en la classificació general per equips), des de Tarragona ens venia Jordi Pàmies, Dani des de Tortosa, Carlos des d’Amposta  i  des de l’Ametlla de Mar Ramon amb un parell de companys, un dels quals va guanyar-se amb sang (als genolls), suor i un tros de queixal una posició entre els 10 primers.

La cursa va ser de les millors de l’any. El recorregut era molt variat, trams tècnics combinats amb d’altres de més ràpids, pujades llargues, trams trencacames, zones cremades, zones amb molta vegetació, cresta amb roques i el vent que anava apareixent i desapareixent. L’organització va ser bona, però la presència i esforç dels voluntaris, molt nombrosos i que van haver de suportar un clima duríssim mereix un 10. El mateix 10 que els dono a les senyores de l’avituallament de l’arribada, oferint-nos els cocs casolans, servint-nos beguda i preocupant-se de natros com si fóssem un més de la família. La veritat és que les grans curses són espectaculars i ens agrada molt anar-hi, però no hi ha res com aquestes trobades d’ambient molt més familiar i proper, on tots els corredors, del primer a l’últim, rebem l’apreci i estima de la gent, on tot un poble recolza l’esdeveniment.

La torrada final també va estar molt bé, amb salsitxes, botifarres, cansalada, etc. i un gran ambient entre els participants. Llàstima que el temps no va millorar i com ja no estàvem corrent, ara el fred si que ens entrava fins al moll de l’os i si no et menejaves una mica quan te’n donaves compte ja estaves tremolant.

Anant als resultats, Lluc va fer una bona cursa, però no va poder aconseguir mantenir la posició final i per 4 puntets es queda sense la primera posició de la categoria sénior. Tot i això, la bona temporada tindrà recompensa i a la gala del proper divendres 20 de novembre podrà recollir el premi com a primer ebrenc de la classificació. Jo també he acabat molt content la temporada, tot i el cansament i la baixada en el ritme d’entrenaments, les 3 últimes curses m’han sortit molt bé i em queda un sabor de boca magnífic. Ramon va fer una bona cursa, ocupant un lloc entre els 50 primers, Jordi sembla que va recuperant la forma i Dani i Carlos també van fer una bona cursa i van córrer tot el que van poder per intentar superar el fred que ens va acompanyar tot el dia.

Seguint aquest enllaç podeu trobar les classificacions de les quals aquí us deixem un petit resum:

  • 1.- Kiko Martí                       2h20’07”   UEC – Tortosa
  • 8.- Iñaki Baldellou             2h37’24”    Club Triatló Manresa
  • 17.- Agus Juan-Camps     2h44’46”    CEU – SudActiu
  • 20.- Lluc Maresma            2h49’12”    CEU – SudActiu
  • 46.- Ramon Torrent          3h05’35”   CEU – SudActiu
  • 59.- Jordi Pàmies               3h15’21”    CEU – SudActiu
  • 107.- Dani Itarte                3h31’43”    CEU – SudActiu
  • 156.- Carlos Goldero        3h55’41”    CEU – SudActiu

I per acabar, les fotos que hem anat recollint d’altres companys: