Un dia trist

Des de que vam començar a pensar en SudActiu, teníem un parell de coses clares. La primera era el nostra amor per la natura en general i per la muntanya en particular, la segona era que internet seria una bona eina per difondre i promocionar allò que volíem fer. Ha passat bastant de temps (crec que uns 2 anys) i la nostra passió per l’entorn segueix intacta i disposem d’aquesta finestra al mon per explicar el que fem, pensem o sentim.

Doncs bé, avui ens sentim molt i molt malament. Ahir va ser un dia terrible. Si no fos prou greu el fet de que s’està cremant part del nostre patrimoni (una part preciosa i molt propera), quatre bombers van morir mentre treballaven per apagar-lo i dos més van resultar ferits (un dels quals en estat crític). La veritat és que quan vaig llegir la notícia per internet, em vaig sentir com si haguéssin mort 4 companys. Quatre homes que lluitaven per apagar un foc que cremava al Port, a Horta de Sant Joan. Estaven arriscant la seua vida per salvar la muntanya, aquesta muntanya que tant ens agrada i que ens permet gaudir de les nostres aficions.

Per tot això que he intentat explicar i aprofitant aquesta petita finestra al mon de que disposem, volem fer arribar el nostre condol a la família, companys i amics dels bombers morts, enviar molts d’ànims per als ferits i els seus familiars i desitgem la seua recuperació el més ràpidament possible. A la resta de bombers i tota la gent que està treballant en les tasques d’extinció de l’incendi també donar-los ànims i donar-los les gràcies pel seu esforç i dedicació, especialment en moments tan difícils com aquests.