Ultra trail du Montblanc

Primer de tot felicitar al grandíssim Kilian Jornet pel seu triomf al UTMB, després de superar 166km i 9400 metres de desnivell positiu amb un temps total de 20h 56min. Per fer comparació seria el mateix que corre 4 maratons seguides i ascendre a l’Everest dos vegades seguides des del seu campament base.

Aquest mèrit té un doble sabor, ja que s’enfrontava a l’italià Marco Olmo de 60 anys i doble guanyador de la prova les dos darreres edicions, el qual va haver d’abandonar a pocs kilómetres d’arribar a la meta. Si a n’això li sumem que li va treure al segon classificat una hora i que l’organització com que no s’ho creia el va investigar per veure si portava el material obligatori, que en efecte si que el portava i l’han sancionat amb 1/4 d’hora per rebre assistència externa, segons sembla per un conegut francès que l’ha seguit uns metres i han considerat que li feia de llebre, fa que Kilian Jornet sigui el guanyador incontestable de la prova.

També felicitar als corredors de la zona que participaven i van poder acabar-lo amb els següents temps:

Albert Gine 29h 01min
Jordi Bort 38h 27min
Hermini Fibla 42h 21min
Isabel Arasa 43h 29min
Elena Ferreres 43h 29min

A continuació us afegim uns vídeos propietat de l’oficina de turisme de Chamonix amb alguns moments de la cursa. Impressionant el moment de l’arribada, INDESCRIPTIBLE!!!

ARRIBADA

Vídeo extret de la web de Chamonix

KILIAN DURANT LA CURSA