Travessia Nocturna Fredes-Paüls

Màxima participació en la XII edició de la marxa Fredes-Paüls. Ja a la sortida, ens vam trobar fins a 8 participants de les terres faldudes: Villaroya, Dani Itarte, Cassola i algun altre membre de l’Unió Excursionista d’Ulldecona, a part dels 4 membres de sudactiu, Ferni, Maresma, Agus i Feliu, tots junts completarem el nombre de 572 corredors, dels quals 242 vam realitzar el tram complert de 48.5 km.

Molta calor, moltíssima, aproximadament uns 28º, tot i que a la gent se’ls veia preparats i motivats per afrontar el díficil repte.
Toc de sortida, i a diferència d’altres curses, aquí es va notar que la gran majoria dels participants, cap al 80% s’ho preníen amb relativa calma, ja que la distància de 48.5 km igualment s’ha de completar, ja sigui caminant o corrents.
Agus i Maresma van sortir a bon ritme, conscients de poder realitzar un bon temps i intentar baixar de les 7hores, d’altra banda Ferni i Feliu s’ho van prendre en més calma, ja que mai abans havíen participat en una cursa d’ultrafons d’aquestes característiques. Arribats els primers 24 km, a l’altura de Caro, ens vam trobar amb la primera sorpresa, Maresma que anava segon (dels membres de Sudactiu), no havia passat pel control de dorsals, per tant s’havia perdut. Agus va passar en una mica menys de 3hores i Ferni i Feliu en 3h45min. Canvi de samarreta, agafem una mica de provisions, petits estiraments i en 10 minuts vam emprendre la segona meitat. A pocs minuts de les 10 de la nit, es començava a fer fosc, i la llum del frontal es feia imprescindible. Cames carregades, cansament acumulat i amb l’afegit de tenir tan sols dos avituallaments amb escassetat de líquids i sòlids, van fer aquesta segona part molt dura. Sobretot la última baixada de sendera molt tècnica, ja que corres gairebé a fosques i tens poc espai per maniobrar. Els km finals d’asfalt es van fer interminables, tot i que a l’arribar a Paüls l’esforç realitzat es va veure compensat per la enorme satisfacció que suposa acabar una cursa d’aquestes característiques.
Duxeta d’aigua freda, soparet i intercanvi d’experiències entre els corredors de les quals destaco, els 8 km que Maresma va fer de més al equivocar-se de camí, és a dir, en va corre 56, vaya moral. Finalment tots contents per poder acabar la cursa sense cap incident desafortunat i amb temps relativament bons, ja que dels 4, només Agus l’havia corregut l’any anterior. Com no te coneiximent a més de cada anyet anar baixant 15min, va preferir reduir el seu temps anterior en una hora i mitja, quin serà el de l’any vinent? Si les estadísitiques no fallen fara podium, jejejeje.

Resultats finals:
Distància: 48.5 km Desnivell ac. positiu: 2684mts Desnviell ac. negatiu: 3453mts
16 Agus Juan-Camps Castell 5.58
56 Feliu Ferre Roig 7.30
91 Lluc Maresma Felipo 8.11
96 Fernando Royal 8.15