TITAN DESERT

Durant aquests dies s’està recorrent pel desert del Sahara una prova ciclista d’alta dificultat, i per tant he cregut convenient fer una petita explicació de la Titan Desert MTB Marathon, ja que crec que és una prova admirable per la seva duresa i per a tots aquells amants de l’esport en llocs intrèpids i allunyats de la consumada civilització en que ens despertem cada dia. El fet de desconectar de la vida diària i tan rutinària i poder conviure amb les mínimes provisions possibles i posant a prova el teu cos davant de tants obstacles, no deixa de ser un alicient per a tots els esportistes aventurers que aprofiten la natura per fer el que més els agrada, ESPORT.

La Titan és una prova èpica de mountain bike basada en la filosofia del París-Dakar. Els ciclistes competeixen durant 5 dies al Sahara marroquí, amb recorreguts pocs senyalitzats, on la navegació y l’orientació juguen un paper molt important, per no dir bàsic. La duresa de la prova ve mercada per les llargues distàncies de les etapes, ja que s’ha de tenir en compte que el mitja de transport és en mountain bike i pel desert, un entorn que multiplica el nivell de dificultat per 10. El desert és el gran enemic dels ciclistes, ja que la majoria provenen d’Occident i no estan acostumats a temperatures altíssimes de calor, fortes rafegues de vent, trams d’arena blana, pistes pedregoses i planures interminables.

Aquest any la distància total és de 472km en només 5 dies i distribuïdes de la següent manera:
Etapa 1: 75 km
Etapa 2: 90 km
Etapa 3: 131 km (l’etapa reina)
Etapa 4: 105 km
Etapa 5: 71 km

Una considerable majoria dels participants de la Titan Desert són exprofessionals del ciclisme que tots coneixem com: Chiapucci, Laurent Jalabert, Melcior Mauri, …