Cap de setmana (Zegama-Aizkorri)

Abans de continuar amb les entregues de la crònica de Paüls, un ràpid apunt per comentar el cap de setmana.

Comencem pel més important, un dels esdeveniments de l’any quan parlem de curses de muntanya, la marató Zegama-Aizkorri. Prova duríssima, que aquest any era el campionat d’Europa de curses de muntanya. Podeu visitar la web de la prova per conèixer-ne tots els detalls i la classificació, tant d’aquest any com d’edicions anteriors.
Com no podia ser d’altra manera, el guanyador ha estat el mateix de l’any passat Kilian Jornet, que amb un temps de 3h59’33” ha superat a Raúl García Castán per 12″. Tercer ha estat Helmut Schiessl a més de 6′ de Kilian. El final ha estat ajustat, però menys que l’any passat en que Raúl García va veure’s superat per només 6″. Desconec les condicions en que s’ha celebrat la prova, però ni el català ni l’espanyol han pogut superar els seus temps de l’any passat.
Mirant les classificacions he pogut veure el bon resultat del canareu Adolf Aguiló a qui felicitem per la molt meritòria 28a posició amb 4h40’12” millorant per més de 2 minuts el temps de l’any passat en que va ocupar el 29è lloc. També m’ha cridat l’atenció el 3r classificat de l’any passat, Zuhatiz Ezpeleta Iturbe que la setmana passada va fer una exhibició guanyant la cursa de Paüls i que no ha corregut la Zegama d’aquest any.

Pel que fa a natros, una altra setmana atípica. El dimarts no vam poder entrenar per causa major. El dijous vam anar F, F i jo fins a la Cogula i vam baixar pel Lligallo de les Pedreres. Recorregut bonic i ràpid, van ser uns 10,5 km en una horeta, però apretant al tram final de la pujada i durant la baixada per descansar als trams plans del principi i del final. Aquest va ser l’únic entrenament que vam fer en grup ja que hem anat pel nostre compte la resta de la setmana. Jo vaig fer 30 minuts bastant intensos d’el·líptica el dissabte que em van servir per agafar gana per la paella que ens vam menjar a Riumar. Precisament la paella i les 4 o 5 cerveses que van caure al llarg del dia m’han obligat a sortir aquest matí. El recorregut que m’he marcat abans de sortir del llit era molt ambiciós, però he tardat massa a sortir i s’ha posat a ploure en força. Després s’ha llevat la resta de la família i encara m’he endarrerit més. No parava de ploure però s’havia de sortir, així que a quarts de 12 sortia de casa. He pensat un recorregut més modest (Lligallo de les Pedreres-Sal-Lligallo-Cogula-depuradora) i m’he marcat el repte de no parar de córrer en cap moment. Repte fàcil però s’havia d’assolir i ho he fet. Això ha estat el millor del dia, juntament amb el bon ritme des de dalt de la Cogula fins l’antiga carretera d’Alcanar. Després he fet una mica de submarinisme al pas subterrani de la variant d’Ulldecona i cap a casa a dutxar-me i treure’m el fang de les cames. Al final podeu vore una imatge amb els detalls de la sortida d’avui.
Durant la setmana continuaran les entregues de la crònica de Paüls i si algú vol escriure la seua i que la publiquéssem només heu d’enviar-la a sudactiu@gmail.com i en breu la veureu publicada.

Bona nit.