Turisme Actiu 2010

Calor, calor i una mica més de calor. Això va ser el més destacat de la sortida al Montsià que vam tornar a ajudar a l’Ajuntament a organitzar per a festes majors. Tot i ser l’última setmana d’agost i que els últims anys per aquestes dates la calor ja havia afluixat, aquest any ha estat diferent i el cel ens va reservar un dels dies més càlids de l’estiu.
Aquestes elevades temperatures acompanyades d’un Sol radiant, van alentir la marxa, van obligar-nos primer a dividir el grup i després a modificar el recorregut i, fins i tot, van obligar a uns pocs participants a donar la volta per evitar mals majors.
Una vegada fet aquest aclariment, l’excursió va ser un autèntic èxit. Ja del principi, la comitiva de cotxes enfilant cap al Montsià feia molt de goig. Més de 30 persones un dilluns a les 9 del matí després de 2 dies i 3 nits de festes, més de l’esperat, la veritat. A més, gent de tot tipus, edats i sexes, demostrant que les ganes de gaudir de l’entorn natural i fer exercici les tenim tots i que és una activitat per a tots els públics.
Pel que fa al recorregut, crec que en general va agradar molt. Al dissenyar-lo vam intentar, al mateix temps que visitàvem llocs emblemàtics com la Torreta i el Mas de Comú (amb la font recentment netejada pels companys de la Penya Ciclista) fer-ho per senders més desconeguts, de manera que la gent els descobreixi, hi passi i així es puguen mantindre sense massa esforç. Crec que vam aconseguir aquest objectiu, a més, el recorregut descrivia un cercle que en tot moment feia visibles els llocs per on havíem passat i per on havíem de passar, de manera que resultava molt visual i feia fàcil veure tot el que havíem fet. L’únic però va ser la petita decepció que vam tenir al arribar a la cresta de la Torreta i comprovar que un mar de núvols evitaven, gairebé completament, la possibilitat de gaudir de les vistes del Delta. Una autèntica llàstima i una bona excusa per repetir la pujada per a tots aquells i aquelles que encara no hi havíeu pujat o feia molt de temps que no ho fèieu. Una vegada dalt, només quedava baixar, visitant una sendera que recentment s’ha recuperat i que aprofita algunes de les poques ombres que tenim a aquesta part del Montsià.
Per aquestes festes no tenim cap més excursió preparada, però si que us hem preparat una petita agenda:

  • Sortiu, aneu al ball i gaudiu de la beguda fresqueta que us servirem amb tot l’amor 😉
  • Els dies 28 i 29 d’agost, per celebrar els 25 anys de la primera ascensió catalana a l’Everest, la FEEC organitza la iniciativa “Fes el teu Everest” podeu consultar l’enllaç, però bàsicament es tracta de descarregar-se i imprimir-se un butlleta de validació, pujar a la Torreta i marcar-la a la balisa que hi haurà al cim.
  • Res més, que estem acabant l’estiu, fa molta calor i toca una mica de festa.

i per acabar, aquí teniu algunes de les fotos del dia: