The Wild Boar – Roganining

Després d’intentar animar a més gent i no aconseguir-ho, el dissabte passat Omar i jo ens dirigíem a l’Espluga Calba per començar les activitats d’aquest any. Com un dels nostres objectius és provar el màxim de disciplines diferents relacionades amb la muntanya i com encara podem dir que estem en pre-temporada, l’esdeveniment ens anava de meravella.

A les 8 sortíem del poble i sobre les 10 arribàvem al nostre destí. De seguida vam anar a buscar el dorsal i vam tornar al cotxe a acabar de decidir la indumentària i preparar-nos per a la sortida. Com sempre que t’inicies en una modalitat ens vam sentir molt estranys, poc preparats i amb bastantes incerteses, però amb moltes ganes i il·lusió. Jo no parava de mirar els pantalons de la gent, gairebé tots en malles llargues i alguns fins i tot amb unes polaines especials que de seguida vaig entendre per a què eren i pensava que faria amb les meues malles curtes.

Vam esmorzar/dinar sobre les 11 i ens vam preparar per anar cap a la zona de sortida on 15 minuts abans de sortir ens donarien els mapes amb la ubicació dels controls. Aquí ja estàvem com xiquets menuts, expectants per veure el mapa i començar a decidir la ruta. No teníem ni idea de com havíem de fer-ho, però tampoc ens preocupava, era un dia per aprendre i xalar i això és el que vam fer. Tot i això, la vena competitiva sempre està present i vam marcar-nos com a objectiu intentar acabar per la meitat de la classificació.

Una vegada vam donar-li la volta al mapa vam estudiar-lo una mica i vam decidir per on començar i vam marcar-nos les 3 o 4 primeres fites, a partir d’aquí, i segons com anés tot, ja decidiríem la resta. Al principi la gent anàvem molt agrupats però poc a poc, tal i com anàvem trobant punts de control ens anàvem separant i a partir del 3r o 4t ja estàvem pràcticament sols. Vam anar fent amb calma, amb alguns errors de lectura i fent servir poc la brúixola. Com anàvem poc equipats i preferíem fer més distància que haver de travessar terreny complicat, vam optar majoritàriament per seguir camins o senders marcats. Amb aquesta filosofia vam anar trobant controls, menjant, perdent-nos un parell de vegades, dissimulant quan trobàvem algun control amagat i passant-nos-ho molt bé. El temps passava molt ràpid i de cop ja havíem d’estar pensant en tornar al punt de partida. No vam apurar el temps, sabíem que tampoc ens venia d’aquí, que l’important era el bé que ens ho havíem passat i la nova experiència.

El final de festa també va ser perfecte. Tot i que teníem pressa i pensàvem marxar ràpidament, vam anar a veure l’ambient de la zona d’arribada i l’avituallament final. I no ho vam poder evitar, quan vam adonar-nos-en ja teníem davant un plat de fesols i un amb múltiples talls de carn cuinats perfectament. Molta gent, ben alimentats i assentats juntets, un gran final de festa que ens va acabar de convèncer de repetir la experiència, ja anirem informant per si algú ens vol acompanyar (haureu de crear un altre equip que el nostre ja està bastant compenetrat, ja m’enteneu ;)).

Per acabar dos apunts ràpids;

  • Ahir es va iniciar el circuit de curses de muntanya de les Terres de l’Ebre. Si no m’equivoco, i a falta de rebre informacions dels participants, la cosa no va anar massa bé. Dels que corrien la cursa van acabar-la Ivan Pastor (3:36:57), Dani Itarte (3:49:17), Ramon Callarisa (4:02:32), Cèlia (4:41:25) i Joan Gutierrez (5:16:08), la temporada acaba de començar i tindrem temps de remuntar, però haurem d’anar més gent si no no podrem repetir la bona posició de l’any passat. Pel que fa a la marxa,  també vam tenir alguna lesió i altres sorpreses negatives i haurem d’esperar a alguna crònica dels presents perquè encara no tenim classificacions. Ja vindran dies millors!!
  • Fa un parell d’apunts parlàvem de les activitats del mes de febrer. De moment ningú ha deixat cap comentari ni s’ha posat en contacte en natros per interessar-s’hi. Demà tenim reunió al local del centre, podeu venir i en parlarem. També ho podeu fer comentant aquí o al Facebook. Penseu que el temps vola i que hem de començar a fer reserves. CONTESTEU!!!!

Agus