Esport nacional JA!!

L’altre dia, mentre anàvem entrenant / xerrant vaig comentar-los a Feliu i Omar (me penso que era en ells que ho vaig comentar) que amb tot el que està aconseguint, Kilian Jornet hauria de ser un referent de l’esport nacional (aquí també ho vaig escriure). Uns dies després vaig veure la classificació de la Ben Nevis i encara ho vaig tindre més clar.
Aquesta competició és la cursa de muntanya més antiga, els anglesos la consideren la més dura del món (encara que no ho sigui) i consisteix en pujar el cim més alt de Gran Bretanya i baixar-lo, sense marcar i amb unes condicions meteorològiques que solen ser molt dures.
Doncs bé, una carrera amb aquest pedigree i que aquest any forma part de les Buff SkyRunner World Series va presentar la següent classificació general final en categoria masculina:

1. Agusti ROC 1h29:12
2. Rob JEBB 1h29:25
3. Tofol CASTANYER 1h32:26
4. Ricky LIGHTFOOT 1h32:44
5. Jessed HERNANDEZ 1h33:45

És a dir, 1r, 3r i 5è classificats catalans i això la setmana després que el millor corredor català guanyés l’UTMB, senzillament impressionant. No hi ha qui ens pari i només la miopia dels nostres mitjans de comunicació fa que aquests èxits no arriben amb més facilitat al conjunt de la societat. Segur que si en lloc d’ocupar, amb una mica de sort, un espai al Temps d’Aventura se’n parlés regularment als TN i als diaris, aquests cracks tindrien el reconeixement que es mereixen i el nostre esport seria més seguit.

Queda dit, a veure si algú en pren nota i sino, natros seguirem practicant la nostra passió, gaudint del nostre territori i superant els petits reptes que ens motiven als moments difícils.

Per cert, en categoria femenina l’andorrana Stephanie Jimenez va aconseguir la segona posició i segueix optant a la victòria final de les WS. Des d’aquí li desitgem tota la sort i les forces del món per aconseguir-ho a l’última prova que es celebrarà a Pasturo, Lecco (Italia). Que no se m’enfade cap atleta d’aquí, però des de la cursa de Vallnord en que vam poder compartir taula amb ella sempre m’alegro especialment dels seus èxits.

(Imatge de buffskyrunner.com)